A szakértők szerint a dunaszerdahelyi kórház szülészete a legjobb a megyében

baba
Dunaszerdahely |

Egy szakértői értékelés szerint a dunaszerdahelyi Svet zdravia kórház szülészete a legjobb Nagyszombat megyében. Ez abból az összehasonlításból derül ki, amelyet ebben az évben is a Health Policy Institute (HPI) készített a rodinka.sk portállal együttműködve. A szülészet ezáltal megőrizte a tavaly megszerzett első helyét a rangsorolásban.

„A szakértői értékelés alapjául szolgáló mutatók összeállítása és ezek feldolgozási módja is a Szlovák Nőgyógyászati és Szülészeti Társaság közreműködésével történt. Az értékelésnél figyelembe vettük a szülés utáni időszak mutatóit, a kismamák betegségeinek a felbukkanását, a személyzet létszámát és a technikai felszereltséget” – tájékoztatott Jana Fedáková, a Svet zdravia kórházhálózat munkatársa.

A dunaszerdahelyi kórház a múlt évtől kezdődően nyílt napot is szokott tartani, hogy a jövendőbeli kismamák eljöhessenek megnézni azt a környezetet, amelyben szülni szeretnének, illetve hogy mindent meg tudjanak kérdezni, ami a szüléssel kapcsolatban érdekli őket. A szülészeten tavalytól szoptatási tanácsadóval is lehet konzultálni.

Továbbá a szülészeten mindkét szülő részt vehet egy szülés előtti felkészítőn. Ennek során körbevezetik az érdeklődőket az osztály helyiségein, gyakorlati tanácsokat adnak nekik, és a résztvevők a személyzettel is megismerkedhetnek. Tavaly 94 anyuka vett részt a felkészítő tanfolyamon. A jövendőbeli anyukák a szülés menetét is megtervezhetik a kórházba érkezéstől kezdődően egészen az újszülöttről való gondoskodásig. Tavaly 24 anyuka élt ezzel a lehetőséggel.

A dunaszerdahelyi kórházban tavaly 908-an szültek. 2017-ben ez a szám 844 volt. Hat anyuka szült ikreket. Összesen 453 fiúgyermek és 461 lánygyermek jött a világra. 

A Svet zdravia társaság és lapunk kiadója, a Penta befektetési csoport céghálózatának tagja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?