Szlovákia lakosságának 70 százaléka engedheti meg magának a külföldi nyaralást

A főnök megszakíthatja beosztottjai nyaralását

Az Eurostat adatai szerint az EU lakosságának 62 százaléka nyaral külföldön legalább egyszer egy évben. A listavezetők a finnek, 90 százalékuk megy külföldi nyaralásra. A hollandok (86%), a svédek, a csehek és a luxemburgiak is javítják a statisztikát, 81-82%-uk üdül külföldön. A legkevesebbet Románia (27%), Bulgária (35%) és Görögország (39%)lakossága utazik.

Lucia Dovalová, a Posta Bank elemzőjének tájékoztatása szerint a szlovákiai lakosság is gyakrabban utazik külföldre az uniós átlagnál, 70%-a nyaral legalább egyszer egy évben külföldön, negyedük a 35-44 év közti korosztályba tartozik, és ez egyébként az egész EU-ra jellemző. A 65 évnél idősebbek közül a legtöbbet a svéd, a francia, a finn, a német és a dán nyugdíjasok utaznak.

A legtöbb külföldi utat szintén a finnek és a svédek engedhetik meg maguknak, egy évben nyolcszor is elutaznak hosszabb-rövidebb időre külföldre. A finneknél általában 3-4 úgynevezett vendégéjszakáról beszélhetünk egy-egy út alkalmával, a svédek átlagban kettővel többet töltenek külföldön. A harmadik helyezettek a dánok, átlagban hét külföldi úttal és 4 vendégéjszakával.

A legtöbbet a svédek költenek utazásra, egy útra átlagban 780 eurót, majd a luxemburgiak következnek (762 euró), utánuk pedig az osztrákok, a máltaiak és a dánok (több mint 600 euró).    Az uniós átlag 382 euró.

A szlovákiai turisták egy útért átlagban 247 eurót fizettek, a V4-es tagállamok állampolgárai közül a legtöbbet.

Érdekesség, hogy az egész EU-ban a csehek és a románok nyaralnak a legszerényebben, hozzávetőleg 135 eurót adnak ki egy utazásért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?