Bíróságon a Stop Soros

Stop Soros
Brüsszel/Budapest |

Tegnap jelentette be az Európai Bizottság, hogy elégedetlen a magyar kormány válaszaival, ezért az EU bírósága elé viszi a Stop Soros törvénycsomag két elemét is.

A brüsszeli testület amiatt tett feljelentést, mert bűncselekmény lett Magyarországon a menedékkérők segítése, és Magyarországon nem kérhet menedékjogot az, aki nem közvetlenül háborúból jön. Az Európai Bizottság szerint mindkét magyar törvény több EU-s törvénnyel is szembemegy. Amennyiben a luxemburgi bíróság is úgy látja majd, hogy a Stop Soros csomag ezen kitételei szembemennek az EU-s joggal, akkor Magyarországnak kötelező lesz változtatni rajtuk, illetve pénzbüntetést fizetni egészen addig, amíg a törvényeket ki nem javítják. Magyarország nem biztosít élelmiszert azon visszatérésre kötelezett menedékkérőknek, akik a szerbiai határ mentén létesített tranzitzónákban állnak őrizet alatt. Mint a brüsszeli közleményben írták, a körülmények nem felelnek meg a közösségi előírásoknak. A helyzet sürgősségére való tekintettel a magyar kormánynak az ügyben egy hónapja lesz válaszadásra. A kormány továbbra is kiáll a Stop Soros törvénycsomag és a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítás mellett, mert azok Magyarország és a magyar emberek védelmét szolgálják – közölte sajtótájékoztatóján Hollik István kormányszóvivő. A kormány készen áll a perre – tette hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?