Egyszer fent, egyszer lent az alsószeliek

foci

A nyugat-szlovákiai IV. fociliga délkeleti csoportjában júniusban a tabella 10. helyén zártak, augusztus 4-én azonban már a galántai területi bajnokság VI. ligájában kezdik az új idényt az alsószeliek. 

„Jó szezonunk, jó csapatunk volt, mégis visszaléptünk a fociranglétrán. Az ok prózai, anyagilag nem tudtuk volna vállalni a IV. ligás szereplést. Voltak ugyan ígéretek, de nem jöttek a támogatók, szponzorok. Ezért úgy döntöttünk, hogy csak addig nyújtózkodunk, ameddig a takaró ér” – érvelt Škúci Richárd, az alsószeliek klubelnöke. 
Mondhatni kiürült az öltöző. Az alsószeliek trénere Ján Chrenko, az V. liga déli csoportjának jókai újoncához szerződött, a játékosok zöme, az ambiciózusabbjai pedig felsőbb osztályban szereplő csapatokhoz igazoltak. A kerettagok közül négyen maradtak hírmondónak. Kik pótolják a távozókat? „A tavasszal még a Galánta–Vágsellye II. osztályban futballozó csapat tagjai alkotják az új idényre készülő keretünket. Őket trénerként Marián Prístavok és Halák Lajos vezeti csatába. Ezentúl természetesen a hazaiakra épül formálódó csapatunk. Hogy mire leszünk képesek, most még nehéz megjósolni. Tudom, hogy szurkolóink máshoz voltak szokva, de arra számítok, hogy a területi bajnokság mérkőzéseire is eljönnek buzdítani a mieinket” – fűzte tovább a gondolatsort a tisztségviselő. 
Öt év után újra összecsap a két Szeli alakulata. Ugyanis a faluszomszéd felsőszeliek a tabella 16. lépcsőfokán értek célba, ezzel búcsúzni kényszerültek a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjától. Ezentúl ellenfélként csatáznak a győzelemért, holott nem is olyan régen, még a fúziót fontolgatták, az FC Saliby nevet használták. 


„A felnőttek szakaszán a téli holt idényben tőlünk visszatértek Felsőszelibe azok a futballisták, akik nálunk belekóstoltak a IV. ligába. Igyekeztek megmenteni a szomszédos települést képviselő együttest a kieséstől. Ez nem sikerült, ezentúl pedig egy bajnokságban játszunk, riválisok lettünk. Az utánpótlás szakaszán azonban gyümölcsöző az összmunka. Az U19-es és az U17-es korosztályban közös csapattal vágunk neki a III. ligának. Már megtapasztaltuk, hogy közösen többre vagyunk képesek. A jövőben minden bizonnyal létrejön a fúzió – vélekedett a várható fejleményekről az alsószeliek klubelnöke, aki nem leplezte, hogy a hátraarc lelkileg megviselte, de az éremnek fényesebb oldala is van. – A mi esetünkre is érvényes a mondás: egyszer fent, egyszer lent. Tizenegyen alkotják a futballcsapatot. A mi utóbbi tizenegy évünk bővelkedett a focisikerekben. Háromszor bajnokságot nyertünk, nyolcszor dobogóra kerültünk. A területi mezőnyből a kerületiben meneteltünk, s a IV. ligában is becsülettel helytálltunk. Van mire emlékeznünk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?