Két csapattal a területiben a szap-csiliznyáradiak

foci

Két évvel ezelőtt fuzionáltak, télen a bennmaradást tűzték ki célul, végül a 13. helyen zártak a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában, ennek ellenére augusztustól a dunaszerdahelyi területi bajnokságban folytatják a szap-csiliznyáradiak. Méghozzá két csapattal.
 

A csilizköziek A csapata, pontosabban a szapiak az AG Sport (VI.) ligában, a csiliznyáradiakat képviselő B csapat pedig a VII. ligában küzd a pontokért. Rákérdeztünk: mi okozta a visszalépést, az osztódást? „2017-ben egyesültünk a csiliznyáradiakkal. Volt közös felnőttcsapatunk az V. ligában, négy korosztályos kollektívánk a különböző szintű bajnokságokban. Az utánpótlás-nevelésre fektettük a fő hangsúlyt. A tavalyi önkormányzati választás után új felállásban dolgozik a szomszédos település önkormányzata. Több képviselőjük, valamint a klub csiliznyáradi tisztségviselői szorgalmazták, legyen náluk is felnőttegyüttes. Nem tudtuk meggyőzni őket, hogy közösen tovább építkezzünk, s haladjunk a megkezdett úton. Szerintem a projekt rövid időn belül megszűnik. Csalódott vagyok, ugyanis nem két évben gondolkodtunk” – fogalmazott az egyesülés egyik ötletgazdája, a szapiak futballkedvelő polgármestere, Miklós Ferenc. 


Június közepén közgyűlést tartott a klub, ezen döntötték el, hogy a felnőttek nem folytatják az V. ligában, helyette két csapattal jelentkeznek be a dunaszerdahelyi területi bajnokságba. Ugyan mindkét községnek van egy-egy felnőttalakulata, de ugyanakkor folyamatosan megszűnt három korosztályos (U19, U15, U13) csapat. Az új idényben csupán közös U11-es korosztályt indítanak a területi pontvadászatban. A csiliznyáradiak megígérték, hogy a csapat versenyeztetési költségeit tisztességesen szétosztják. 


Mi lett a játékosállománnyal? „A futballistákra bíztuk a döntést. Ki-ki belátása szerint választotta ki, hol folytatja pályafutását. Értesüléseim szerint a szomszédok játékoskeretének gerincét az időközben megszűnt V. ligás ificsapat tagjai alkotják, az együttest edzőként Nagy László készíti fel a VII. ligára. Nálunk pedig a balonyi származású Vass Krisztián kezébe került a karmesteri pálca. Korábbi trénerünk, Juraj Bolega ezentúl játékosként vállal szerepet a VI. ligában. Arra is odafigyelünk, hogy ne kallódjanak el a tehetséges focistapalántáink. A csilizközi összefogás jegyében őket a szomszédos községeket képviselő csapatokhoz irányítjuk. Ugyan utazniuk kell, de továbbra is focizhatnak. A visszalépés természetesen vegyes érzelmeket váltott ki a szurkolóinkban. Fő szponzorként a szapi önkormányzat költségvetéséből erre van lehetőségünk. Ha területi szinten is, de legyen örömfoci” – fűzte tovább a gondolatsort Miklós Ferenc. 
A faluvezető most ugyan csalódott, de ugyanakkor nyomatékosítja, hogy van mivel büszkélkedniük. „Mindössze ötszáz lelket számláló kis település vagyunk. Az utóbbi hat évben a sok feledhetetlen fociélmény mellett három bajnoki címet szereztünk, a kerületi bajnokságban nem játszottunk alárendelt szerepet. Az előírt kritériumokat teljesítve sportpályánkon nagy ívű infrastrukturális változásokat eszközöltünk. Ezekre az eredményekre méltán lehetünk büszkék” – zárta mondandóját a szapi polgármester. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?