Nicholsonová bizottsági elnökként a szociális témákra fog hangsúlyt helyezni

Pozsony |

Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) szlovák EP-képviselő, akit csütörtökön választottak meg az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) élére, az első általa vezetett bizottsági ülésen kijelentette: a szociális témákra fogja helyezni a hangsúlyt.

A képviselőnő a médiának küldött közleményében hangsúlyozta: mióta Szlovákia belépett az Európai Unióba, egyetlen szlovák EP-képviselő sem foglalt el ilyen jelentőségű pozíciót. A 13 frissen megválasztott szlovák EP-képviselő közül ő lesz az egyedüli bizottsági elnök.

Ďuriš Nicholsonovát az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) képviselőcsoport tagjai jelölték a posztra. Miután a volt lengyel kormányfő és jelenlegi EP-képviselő, Beata Szydlo sikertelenül pályázott a pozícióra, több napig tartó viharos tárgyalások következtek. „A megválasztásom ezeknek a politikai vitáknak az eredménye, de én a megbékélésre és a konstruktív párbeszédre fogok törekedni az állampolgáraink életszínvonalának érezhető javulása érdekében” – jelentette ki a szlováki EP-képviselő az első általa vezetett bizottsági ülésen. A kollégáit felszólította, hogy tegyék félre az ellentéteket meg a politikai marketinget, és arra összpontosítsanak, ami összekötheti őket. Ez pedig szerinte csak az állampolgárok megsegítését célul kitűző, különbségtétel nélküli, őszinte igyekezet lehet.

Elmondása szerint megválasztását az EMPL élére nagy megtiszteltetésnek, de ugyanakkor óriási felelősségnek is tartja. Hozzátette: folytatni akarja az otthon megkezdett munkát. „A szociális problémák nem ismernek határokat, és mostantól a munkatöltetemhez tartozik, hogy európai szinten a legjobb megoldásokat találjuk meg ezekre” – húzta alá.

Ďuriš Nicholsonová már az EP-választást megelőző kampány során leszögezte, hogy az Európai Parlamentben elsősorban a szociális témákkal akar foglalkozni, mint például a családi élet és a munka összeegyeztetése, a súlyosan egészségkárosodott személyek megsegítése, az aktív idősödés és a szociálisan kirekesztett közösségek társadalmi befogadása.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?