Rekordmezőny a 33. Triatlonfesztiválon

triatlon
Udvard |

Ilyen sokan még nem úsztak, kerekeztek és futottak az Érsekújvár közelében található község határában, az 1-es számú kavicsbányánál és környékén. Összesen 250 indulót jegyeztek a 33. Triatlonfesztiválon, kétszer annyit, mint máskor. 

A mezőny fele diák volt, nem csoda, hiszen öt kategóriában számukra országos bajnokságot rendeztek Udvardon. „Hatalmas hőségben, kiváló versenyt éltünk át, a favoritok nyertek, semmi gond, panasz nem merült fel, óvás sem volt, jólestek a köszönő e-mailek – összegezte a történéseket lapunknak Bernáth Ferenc versenyigazgató, aki maga is kipróbálta a mikrotriatlont, és korosztályában nem talált legyőzőre. – Abszolút első a lévai Tadeáš Fazekaš lett, aki rajt-cél győzelmet aratott. Népes volt, mintegy 120 versenyzőt jegyzett a mikrotriatlon mezőnye, ezért két részre osztottuk az indulókat, az egyikbe a 45 évnél idősebbek és a nők, a másikba a többiek kerültek. Fazekaš egyedül futott a cél felé, és könnyedén nyert. A nőknél Ivana Kuriačková volt a legjobb, de kerekezés közben kihasználta a férfiak húzóerejét. Nem az élmezőnnyel biciklizett, mégis nagy teljesítményt nyújtott az érsekújvári Miroslav Ozorák, aki a 45–49 évesek között diadalmaskodott. Udvardi színekben többen is indultak, utánpótlásunk azonban nincsen, feltételeink adottak, de nincs kinek nevelni a fiatalokat, így aztán klubunk képviseletében mások, korosabb versenyzők érnek el időnként sikereket. Úgy mint a szupersprintben a hobbiversenyzők között a komáromi Graszl János tette, aki nagyon örült harmadik helyének, odaadóan harcolt az érsekújvári Vida Zoltán is, vagy klubtársaim, Ambrus Sándor és Németh Tibor. Mindannyian kitettek magukért.” 

Érdekes

33. TRIATLONFESZTIVÁL, Udvard – Mikrotriatlon

Abszolút sorrend, férfiak: 1. Tadeáš Fazekaš; nők: 1. Ivana Kuriačková (mindketten ŠKA Levice).
Juniorok, fiúk: 1. Matej Grman (AQALV), lányok: 1. Lea Brnčalová (TRNBB).
Ifik, fiúk: 1. Jozef Vrábel (STABA), lányok: 1. Líza Hazuchová (TRNBB).
50–55 éves férfiak: 1. Duba Gábor (ŠKALV); 55–59 éves férfiak: 1. Szép Rudolf (Komárom); 50 év feletti nők: 1. Nagy Ingrid; 60 év feletti férfiak: 1. Bernáth Ferenc, 3. Ambrus Sándor (mindketten TKD/Ž).
Szupersprint, férfiak, 20–39 évesek: 1. Andrej Matta (TTTPP), 40 éven felüliek: 1. Miroslav Kavický Bošáca, 2. Graszl János (TKD/Ž); nők, 35 éven felüliek: 1. Lucia Pivarčiová (ŠKALV).
Országos bajnokság, idősebb diákok, fiúk: 1. Slavomír Adam (TRNBB), lányok: 1. Margaréta Vráblová (STABA); fiatalabb diákok, fiúk: 1. Alex Mandák, lányok: 1. Simona Laktišová (mindketten ŠKALV); reménységek A, fiúk: 1. Richard Fotul (TTKKE), lányok: 1. Nela Baluchová IGSNV; reménységek B, fiúk: 1. Roman Cibula (TTKKE), lányok: 1. Nelly Grmanová (CHGAZ); reménységek C, fiúk: 1. Alex Málnáši (TTKNZ).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?