Méregdrága ételek, italok a fapados légitársaságok járatain

Méregdrága ételek, italok a fapados légitársaságok járatain

Érdekes összeállító táblázatot közölt a FromAtoB nevű utazási oldal: megvizsgálta, mennyibe kerülnek az ételek és italok a fapados légitársaságok fedélzetén. Az eredmény: a fuvarozók már-már pofátlanul drágán adják a fedélzeti ellátást. Azt, amit a legtöbb hagyományos légitársaság még ingyen kínál az utasoknak.

Aki fapadossal utazik, az tudja, hogy az olcsó(bb) jegy egyik ára, hogy azért semmilyen szolgáltatást nem kapunk, csak azt, hogy elvisznek a célállomásra. Ha csomagot is vinnénk, vagy az ülést is szeretnénk megválasztani, akkor sokszor már drágább is a jegy, mintha hagyományos társasággal repülnénk.

Ez utóbbiak a hosszú távú járatokon szinte minden esetben ingyen adják a fedélzeti ellátást, a meleg ételt, a desszertet, az üdítőket, a kávét, a teát és az alkoholos italokat, a rövidebb utakon (Európán belül) már sok légitársaság a fapadosokhoz hasonlóan pénzt kér a fedélzeti ételekért, italokért.

A fapadosok árait megfigyelve kiderül, hogy a gép fedélzetén a bolti árak sokszorosát kérik el egy-egy italért, szendvicsért. Van olyan cég (Air Baltic), amely egy liter vízért csaknem 8 eurót is elkér, de akkor is legalább 5 euróba kerül a víz, ha a legolcsóbbat választjuk. Az üdítők még ennél is drágábbak, akár 10 euróba is kerülhet egy liter (Ryanair, Eurowings), a legolcsóbb 6 euró (TUIfly). Meglepő, de ennél olcsóbb a szendvics, a hideg ételért 4–6,50 eurót kérnek a légitársaságok, egy doboz sör pedig 3–6 euróba kerül. Igaz, számos légitársaság kínál menüt, ami általában egy szendvics/üdítő kombinációja, ez 6-9 euró közötti áron vásárolható meg a fedélzeten – de még így is nagyon drága. Azaz aki feltétlenül enni szeretne az utazás során, annak érdemes még a repülőtéren venni ételt, italt, hiszen ez a fapadosoknál kínált árak akár a harmadából, feléből is kijön.

Európában a fapadosok tehát rendkívül drágák, de ez nincs mindenhol így. Például a világ legnépszerűbb fapados légitársasága, az AirAsia sokkal olcsóbb és jobb ételeket kínál az utasoknak. A meleg főétel (hatalmas választék van a kínálatban) és egy ital ára a cég járatain 3–5 euróba kerül, igaz, ezt még a foglalásnál meg kell rendelni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?