Wimbledon - Djokovic 1948 óta az első, aki meccslabdákat hárítva nyert

Novak Djokovic

Novak Djokovic 71 év után az első teniszező a wimbledoni bajnokságon, aki meccslabdákat hárítva nyert döntőt.

A világelső szerb játékos úgy védte meg a címét, hogy a vasárnapi fináléban - amely közel ötórás mérkőzésidejével a torna történetének leghosszabb döntője volt - 7:6 (7-5), 1:6, 7:6 (7-4), 4:6, 13:12 (7-3)-re verte a svájci Roger Federert, akinek az ötödik szettben két meccslabdája is volt. 

Ezt megelőzően legutóbb 1948-ban fordult elő hasonló Wimbledonban, akkor az amerikai Robert Falkenburg 7:5, 0:6, 6:2, 3:6, 7:5-re győzte le az ausztrál John Bromwichot, és a sikerhez vezető úton három mérkőzéslabdát is hárítania kellett - a férfi versenyeket szervező ATP közlése szerint.

"Mentális szempontból ez volt pályafutásom legkeményebb összecsapása" - kommentálta a történteket a 32 éves Djokovic.

A fináléban egyes mérkőzésen először alkalmazták az új szabályt, amely szerint a döntő szettben 12:12 után rövidítés következik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?