Bejelentették, ki lesz a PS-Együtt koalíció listavezetője

PS-Együtt
Pozsony |

Michal Truban fogja vezetni a Progresszív Szlovákia (Progresívne Slovensko - PS) - Együtt (Spolu) koalíció közös jelöltlistáját a 2020-as parlamenti választásokon. Miroslav Beblavý lesz a programvezető. Ezt pénteki sajtótájékoztatójukon jelentették be Pozsonyban.

 

Beblavý rámutatott: bár különböző pártokról van szó, mégis együtt tudnak működni. Hiszi, hogy a PS-Együtt koalíció és Szlovákia jövője szempontjából is a közös megállapodás a legjobb döntés. Megjegyezte, hogy az aktuális egyezség nem egy verseny eredménye, így nincsen győztese és vesztese sem.

Az Együtt elnöke lesz a közös jelöltlista programvezetője, egyben a koalíció jelöltje a reformokért felelős miniszterelnök-helyettesi, valamint a pénzügyminiszteri posztra. Truban listavezetőként a koalíció miniszterelnök-jelöltje.

„Hiszem, hogy előre tudjuk mozdítani az országot. Nehéz időszak vár ránk” – jelentette ki a listavezető, hozzátéve: rövidesen hozzálátnak a jelöltlista összeállításához és a közös program elkészítéséhez. Az egyezség foglalkozik egy árnyékkormány eshetőségével is.

Az Andrej Kiska pártjával való együttműködést firtató kérdésre Truban azt válaszolta, hogy legutóbb csütörtökön (július 11.) beszéltek a volt államfővel. Hozzátette: az új párt alakuló ülése ősszel lesz, ezután dől el, együtt fognak-e működni, vagy sem.

A Progresszív Szlovákia és az Együtt koalícióban indultak a májusi európai parlamenti választásokon is, amelyet meg is nyertek. Más ellenzéki pártokkal is együtt terveznek működni. Pár nappal ezelőtt megegyeztek a KDH-val, hogy a választási kampány alatt nem fogják támadni egymást.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?