Szlovákiába is megérkezett az 5G

5G

Szerdán Szlovákiában is megvalósult az első, 5G-hálózaton lebonyolított videóhívás. A 4ka Besztercebányán mutatta be az újdonságot újságírók előtt, a helyszínen 1 gigabites letöltési sebességet mértek.

 

A 4ka az 5Ghálózat beindításához összekapcsolta a 3,7 GHz-es és az 1800 MHz-es hálózatot, míg ez előbbit a cégcsoport egyike, a Swan tulajdonolja, ez utóbbit a mobilszolgáltató. A 4ka a premierre úgy tekint, mint a kereskedelmi szolgáltatás beindítására, igaz, egyelőre csak egy helyen érhető el. „Vannak terveink. Most elindítottuk a tesztüzemet, de én erre  már kereskedelmi szolgáltatásként  tekintek, ha valakinek van 5G-támogatású készüléke, használhatja a hálózatot” – mondta a Swan vezetője, Roman Vavrík. A szolgáltató tervei szerint az év végéig további helyeken jelenhet meg az 5G-hálózat, igaz, országos lefedettség nincs tervben. Ehhez valószínűleg több szolgáltató összefogására lesz szükség, hiszen a költségek akár a 100 millió eurót is elérhetik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?