Sólymos: a kisebbségi pártok képviselőinek együtt kell működniük

Sólymos László

Sólymos László, a Híd alelnöke elképzelhetetlennek tartja, hogy a kisebbségi pártok valóban lemondjanak kulcsszerepükről, mégpedig a kisebbségek képviseletéről.

„Minden civilizált országban az egyes kisebbségek és régiók képviselői a politikai színtéren a lehető legerősebb képviseletre törekesznek. A legrosszabb, ami a kisebbségekkel megtörténhet, hogy gyengül a szavazatuk és ezáltal a magyarok, ruszinok, romák és a többi kisebbség az érdeklődés perifériájára szorul. Ezért meg vagyok győződve arról, hogy elengedhetetlen a koalíciós együttműködés“

– jelentette ki Sólymos László a topky.sk portálon megjelent cikkben.

A miniszterelnök-helyettes és környezetvédelmi miniszter szerint jelenleg a társadalomban érzékelhető az igény az azonos célt követő pártok közötti együttműködés iránt, és még ennél is nagyobb szükség van azon pártok együttműködésére, melyek génjeibe bele van kódolva a nemzetiségileg vegyes régiók képviselete.

„Meg kell próbálnunk egy őszinte ajánlatot tenni az MKP-nak a koalíciós együttműködésre, amely a Szlovákiában élő kisebbségek érdekeit védő pártok összefogásának, és egyben egy erős parlamenti képviseletnek is az alapja lehetne. A koalíciós együttműködésnek azonban az őszinteség mellett a kölcsönös bizalomra, az egyértelmű szabályokra és a tisztességes kommunikációra kell épülnie, és célkitűzéseinek érthetőnek kell lenniük a kisebbségek számára“

– tette hozzá Sólymos.

A kisebbségeket képviselő két legerősebb párt, a HÍD és az MKP a közelmúltban jelezte, készek tárgyalóasztalhoz ülni, hogy az esetleges választási együttműködésről egyeztessenek. Sólymos László ezeket a tárgyalásokat több mint fontosnak tartja és szerinte egy dolgra mindenképpen rámutatnak. Hogy a kisebbségek jelenlegi képviselői képesek-e áthidalni kölcsönös nézeteltéréseiket és figyelmüket azokra irányítani, akiknek jogait már évek óta képviselik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?