Sagan idei első győzelme a Touron

Sagan

Peter Sagan sprintsikerét hozta a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny ötödik szakasza szerdán, míg Julian Alaphilippe megőrizte első helyét összetettben.

A 176 kerékpáros Saint-Dié-des-Vosges-ből vágott neki a Colmarig tartó 175,5 kilométernek, amely alatt két második és két harmadik kategóriás emelkedő, valamint egy gyorsasági részhajrá várt a mezőnyre.

Több sikertelen támadás után egy négyfős boly tekert el, és alakított ki két perc feletti különbséget. A szökésben ott volt a pöttyös trikós belga Tim Wellens, aki elvitte az első két hegyi hajrát és még a harmadikon is gyűjtött pontokat, így növelte előnyét a hegyi pontversenyben. Ezt követően a szétszakadt szökevénycsoport tagjait egyesével fogta be a mezőny, legtovább a lett bajnok Toms Skujins tartott ki, őt 22 kilométerrel a cél előtt érték utol.

A szakaszgyőzelemről aztán sprinthajrá döntött, amelyben a szlovák Sagan diadalmaskodott. Második a belga Wout van Aert lett, aki a hat másodperces időjóváírásnak köszönhetően 14 másodpercre csökkentette hátrányát a sárga trikós francia Alaphilippe mögött. Harmadikként az Európa-bajnok olasz Matteo Trentin ért célba.

„Türelmesnek kell lenni, és jönnek a győzelmek. Persze szerencse is kell hozzá, és hogy az ember jó napot fogjon ki. Köszönöm csapattársaimnak, remek munkát végeztek. Az egész etapot az ellenőrzésünk alatt tartottuk” – hangzott Sagan első értékelése a célban. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?