Vesztésre állnak 
a Woodstock 50 szervezői

ss
New York |

„Attól tartunk, hogy bizonyos politikai köröknek érdekükben áll a Woodstock 50 ellenhetetlenítése” – állítják a szervezők, miután kiderült, hogy az újonnan kiszemelt helyszínen sem rendezhetik meg a fesztivált, mivel a városvezetés nem adott erre engedélyt.

A New York állam északi részén található Vernon Dows település határában működő lóversenypálya és kaszinókomplexum tulajdonosa a múlt héten boldogan kürtölte világgá a hírt, hogy náluk tartják az idén 50 éves fesztivál jubileumi rendezvényét. Az amerikai sajtónak viszont feltűnt, hogy a szervezők ezt hivatalosan nem erősítették meg, sőt, a szerződtetett zenekarokkal sem tudatták, hol lépnek fel alig egy hónap múlva, augusztus 16 – 18-án. Ma kiderült, miért. 
A döntésben illetékesek hiányosnak találták a tájékoztatást a fesztiválról, a helyi tisztiorvos szerint pedig ilyen kevés idő alatt lehetetlen biztonságos körülményeket teremteni a helyszínre várt mintegy 65 ezer ember számára. A hétvégén egy parázs hangulatú lakossági fórumot is rendeztek Wernon Dowsban, ahol a katasztrófavédelem illetékesének szájából elhangzott a sokak szerint mindent eldöntő mondat: a szervezőktől érkezett ismertető egy katasztrófa receptje. 
A Woodstock 50 szervezőinek tegnaptól számítva 5 nap áll rendelkezésükre fellebbezni a döntés ellen, amit a Variety szerint meg is tesznek. Ez már a harmadik helyszín, ahol biztonsági okokból elutasították a három napos fesztivál befogadását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?