Fővárosok bérversenye

Pozsony |

A fővárosi fizetések toplistáján Pozsony Prága és Budapest között található – derül ki a Platy.sk bérportál legfrissebb, a cseh, a szlovák és a magyar fizetéseket vizsgáló felméréséből.

A Platy.sk elemzői szerint a legjobb keresetekkel a prágaiak büszkélkedhetnek, a cseh fővárosban 1684 euró a bruttó havi átlagbér. Pozsonyban ez 1619, Budapesten pedig 1503 euró. A felmérés azonban a vizsgált országokon belüli regionális bérkülönbségekre is felhívta a figyelmet, a fővárosok fizetéseit hasonlítva össze az adott országok második legnépesebb városaival. A legkisebb különbséget Csehországban mérték. Prága és Brünn átlagbére között csupán 221 euró a különbség. Szlovákiában Kassa 339 euróval marad el Pozsonytól, Magyarországon pedig Debrecen 405 euróval Budapesttől. Az elemzés szerint azonban ez utóbbi azzal is magyarázható, hogy a lakosság szempontjából Magyarországon van a legnagyobb különbség a főváros és a második legnépesebb város között: míg Debrecennek csupán 202 ezer lakosa van, Budapestnek 1,76 millió. Pozsony (425 ezer) és Kassa (240 ezer), valamint Prága (1,28 millió) és Brünn (378 ezer) között kisebb a különbség. (TASR, mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?