Kiderült, hogy Fico blokkolja a kórházreformot

Andrea Kalavská
Pozsony |

Robert Fico, a Smer elnöke kijelentette: a koalíció addig nem tárgyal a kórházreformról, amíg Kalavská nem mutatja be a részleteket. A szakértők szerint sajnálatos, hogy az intézkedésekről csak ősszel tárgyalnak, hiszen ezzel az egész reform csúszhat.

Ahogy arról korábban is írtunk, az egészségügyi minisztérium kórházreformja az előzetes tervekhez képest máris csúszhat, ugyanis a kormány múlt héten nem tárgyalt a javaslatról. A legközelebbi kormányülés szeptemberben lesz, így a tervezet legkorábban ősszel kerülhet a parlament elé. Andrea Kalavská (Smer) egészségügyi miniszter nemrég arról beszélt, hogy 2020-ban már megkezdődhetnek az első intézkedések, azonban a szakértők szerint ez egyre valószínűtlenebb. Kalavská kijelentette: a minisztérium elkészült a javaslattal, azonban a koalíción belül nincs egyezség, ezért nem született döntés.
Mint kiderült, Kalavská reformját a Smer blokkolja. Robert Fico pártelnök kijelentette, addig nem küldhetik a parlament elé a javaslatot, amíg Kalavská nem mutatta be a részleteket a pártnak.

„Egy olyan döntéshez, mely a kórházak bezárásához vezethet, komoly politikai mérlegelés szükséges. A Smeren belül még egyelőre nem tárgyaltunk arról, hogy pontosan milyen következményei lehetnek Kalavská reformjának. Ha valaki meggyőz minket arról, hogy a reform valóban szükséges és hasznos, akkor természetesen támogatni fogjuk, de a miniszter asszony ezt egyelőre nem tette meg. De ha mindössze az egyetlen haszna az lesz, hogy a választás előtt 4 hónappal kórházakat fogunk bezárni, akkor kénytelen vagyok felelősséget vállalni”

– mondta Fico.

A reformot az ellenzék és az egészségügyi szakértők is támogatják. Dušan Zuchar, az INEKO gazdaságkutató intézet elemzője szerint sajnálatos, hogy a kórházreformról csak a választási időszak megkezdése után tárgyalnak majd. „Ilyenkor mindig lelassulnak az intézkedések, pláne akkor, ha az intézkedés eredménye nem tűnik túl populárisnak” – mondta lapunknak Zachar.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?