Tovább durvul a kampány Budapesten

trtr
Budapest |

Karácsony Gergely interjúban támadja korrupcióval Tarlós Istvánt, ő nyílt levélben szól vissza, mire Karácsony a Facebookon válaszolt. És még csak most indul az uborkaszezon.

A 3×3,5 méteres otthoni »dolgozószobámban« gurgulázó hangot adva emelkedem fel a kanapéról, mikor újra észlelem, hogy ez a főpolgármesteri kampány igazában nem a főpolgármester-választásról akar szólni

– aki akár csak egyszerkétszer hallotta Tarlós Istvánt élőben hosszabban beszélni, vitatkozni, az biztos lehet benne a fenti sorok alapján, hogy a budapesti főpolgármester saját kezűleg írta a Magyar Nemzetben megjelent hosszú nyílt levelet, az nem egy kommunikációs stáb munkája. Tarlós Istvánnak ugyanis különleges stílusa van, mondatai néha kissé döcögősek, de kétségtelenül önálló színfoltot jelentenek a magyar politikai kommunikációban. Már a levél címe is rá jellemző: „Karácsony városvezetés helyett a Gyurcsány-féle forradalmat vizionálja”. Az apropóját pedig minden bizonnyal az a korábban a 444.hu-n megjelent interjú adhatta, amiben az immár összellenzéki kihívóként fellépő zuglói polgármester ugyan kijelenti, hogy szerinte személy szerint Tarlós István nem vett részt korrupciós ügyekben, de egyben azzal is vádolja, hogy „irgalmatlan korrupciós ügyekhez asszisztált, emiatt rossz a lelkiismerete. Nekem korábban négyszemközt sok mindent mesélt ezekről az ügyekről, valószínűleg, mert nem számolt azzal, hogy ellenfélként összetalálkozunk a politikai páston”. 

Karácsony Gergely itt a 3-as metró 68 milliárdból megvalósított felújítását és a fővárosi parkolási rendszert érintette. Előbbiben valóban botrányos, hogy a metróvagonok felújítását egy olyan orosz cégre bízták végül egy furcsa közbeszerzés végén, amelyik egyszerűen raktáron álló, el nem adott vagonokat hozott be helyettük. Utóbbiról pedig már díjnyertes tényfeltáró cikkek sorozata született a magyar sajtóban. Karácsony azt is többször hangoztatta, hogy ha maga mögött tudja főpolgármesterként a kétmilliós Budapest szavazóinak többségét, akár tömegdemonstrációk szervezésétől sem riad majd vissza, hogy egyes ügyekben nyomást gyakoroljon a kormányra. 

Erre reagált Tarlós István a már idézett nyílt levélben, és felrótta Karácsony Gergelynek, hogy kerületében Fidesz–MSZP-koalícióban fogadtak el egy szintén rossz, átláthatatlan, a kerületnek veszteséget termelő parkolási rendszert. A levél végén arra a következtetésre jut, hogy kihívója személyében fogja támadni őt és „Orbán bábjának” beállítani – majd rögtön visszatámad, alkalmatlannak nevezve Karácsonyt, akinek személyén keresztül valójában Gyurcsány Ferenc akarja „mindenáron visszaszerezni a hatalmat”. Saját teljesítménye érzékeltetésére pedig hosszan sorolja a Budapesten az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztéseket.

Karácsony Gergely a Facebookon reagált, azt írta, ha Tarlós István valóban olyan határozott, a város érdekeiért minden áron kiálló képviselő, akkor állítsa le a Városliget környezetromboló átalakítását, szereltessen klímát a 3-as metróba, ahol nyaranta 35 fok is lehet, tegyen valamit az ellen, hogy a munkaerőhiány miatt folyamatos zavarok vannak a közigazgatási ügyintézésben és az egészségügyi ellátásban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?