Győzelmi hullámhosszon a Jančovič lányok

Jančovič lányok

Sorra legyőzik ellenfeleiket a bősi színekben induló Jančovič lányok. Laura és Linda sikersorozatukat a győri Ikoku nyílt kyokushin karate Európa-bajnokságon, majd a dunaszerdahelyi nyílt szlovák bajnokságon nyújtották meg. 
 

Négyen indultak a bősi klub színeiben Győrben. „Laura a gyerek I 45 kilóban orosz, míg testvére, Linda a gyerek II. 30 kilóban magyarországi karatéka fölött győzedelmeskedett a döntőben, és szereztek Eb-címet. Kósa Tamás és Márik Erik kiesett a selejtezőben” – értékelt lapunknak Darnay Barnabás bősi klubelnök, edző.


Dunaszerdahelyen már népesebb volt a bősi különítmény, kilenc versenyzővel. Mérlegük pedig hat arany-, két ezüst- és egy bronzérem. „A három válogatott versenyzőn kívül helyet kaptak a csapatban olyan kezdő karatékák is, akik Bősön, Pozsonyban és Dunaszerdahelyen edzenek” – magyarázta Sensei Darnay Barnabás. 


Csaknem százan indultak a knock down (teljes kontakt) szabályrendszerben lezajlott szlovák bajnokságon, melynek társzervezője a bősi karateklub és a dunaszerdahelyi Maxer Gym volt. 


„A válogatott versenyzők hozták a tőlük elvárt teljesítményt és eredményt. Jančovič Linda a gyerek III. 30 kilóban magyarországi ellenféllel küzdött, és nyert, Jančovič Laura nem a saját kor- és súlycsoportjában, vagyis a gyerek I. 45 kilóban indult, hanem egy kategóriával feljebb, a serdülők között. S bár ellenfelei két évvel idősebbek és tizenöt kilóval nehezebbek voltak nála, mindkét mérkőzését megnyerte. Ezt a teljesítményt a bírók az aranyérmen kívül a legharcosabb versenyzőnek járó különdíjjal is jutalmazták. A 65 kilós junior Kósa Tamás magyar ellenfele felett fejrúgással győzött, így ő is aranyéremmel zárta a napot. Márik Erik sérülés miatt nem indulhatott” – értékelt a bősi klubelnök.
A kezdők is szépen szerepeltek, olvasható az értékelésben. Czakó Liliána és Kósa Lujza Pozsonyban edzenek, mindketten aranyérmet szereztek. Laczó Dávid és Laczó Patrik a bősi klub kezdő karatékái, nekik ez volt az első karateversenyük, amelyen részt vettek. Dávid ezüstérmet, Patrik pedig bronzérmet harcolt ki. A dunaszerdahelyi csapatot Alföldy Anna és Csicsay Róbert képviselte. Nekik is ez volt az első versenyük, kumitéban indultak. Anna az első helyen, Róbert pedig a második helyen zárta a bajnokságot.
 

Érdekes

XII. IKOKU NYÍLT EURÓPA-BAJNOKSÁG

Győr (20 ország, 450 versenyző) – gyerek I, 45 kg: 1. Jančovič Laura. 
Gyerek II, 30 kg: 1. Jančovič Linda (szlovákiaiak).

NYÍLT SZLOVÁK BAJNOKSÁG KNOCK DOWN (TELJES KONTAKT) RENDSZERBEN, Dunaszerdahely (4 ország, közel 100 versenyző) – gyerek III, 30 kg: 1. Jančovič Linda.
Gyerek I, 45 kg: 1. Jančovič Laura.
Juniorok, fiúk, 65 kg: 1. Kósa Tamás.
Kezdők: 1. Czakó Liliána és Kósa Lujza, 2. Laczó Dávid, 3. Laczó Patrik.
Kezdők, kumite: 1. Alföldy Anna, 2. Csicsay Róbert (mind bősi klub).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?