A Spolu kormánypártként az oktatásra és az egészségügyre összpontosítana

Beblavý
Pozsony |

Műveltebb ország, modern demokrácia, független rendőrség és jobb egészségügy – ezek lennének az Együtt – Polgári Demokrácia (Spolu – občianska demokracia) prioritásai, ha kormányra kerülne. A parlamenten kívüli párt a Progresszív Szlovákiával (Progresívne Slovensko) koalícióban indul a parlamenti választáson, és hétfői, pozsonyi sajtótájékoztatóján ismertette tíz alapvető prioritását.

„A Progresszív Szlovákiával azon dolgozunk, hogy olyan kormányt állíthassunk össze, amely új politizálási stílust hoz az országnak. A megoldások politikáját kínáljuk, veszekedések nélkül” - jelentette ki Miroslav Beblavý független parlamenti képviselő, az Együtt-PD elnöke.    

Hozzátette, Andrej Kiska alakulóban levő pártjával is tárgyalnak.    

További lehetséges partnernek tartják a szintén parlamenten kívüli KDH-t és az ellenzéki SaS-t. Beblavý hangsúlyozta, egyáltalán nem állnak szóba Robert Ficóval, (Smer-SD), Štefan Harabinnal, Andrej Dankóval (SNS) és Marian Kotlebával. (ĽSNS).

A párt prioritásai közé tartoznak a felsoroltakon kívül a szociális ügyek, a nyugdíjak kérdése, a gazdaság, a régiók és az európai uniós kapcsolatok. A prioritásokat három csoportba sorolták, az első az igazságos Szlovákia, ide tartozik a független rendőrség, a tiszta gazdaság, az erős régiók és a modern demokrácia. A második a szociális állam, amely az egészséges és szolidáris Szlovákiára épül, és nem feledkezik meg az idősekről. A harmadik pillér a jövő építése, ide tartozik az iskolaügy, a zöld ország és az európai irányultság.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?