Fucsovicsra Fognini vár a második körben

Fucsovics Márton

Fucsovics Márton négy játszmában, 3:6, 6:4, 7:6, 6:2-re legyőzte az osztrák Dennis Novakot, így továbbjutott a wimbledoni tenisztorna második fordulójába, ahol a világranglista 10. helyezettje, az olasz Fabio Fognini várja. Babos Tímea pedig női párosban jutott tovább 
a második körbe.

A világranglistán 51. magyar játékos és a rangsorban 104. osztrák ellenfele pályafutásuk során először találkoztak egymással. A ranglistahelyezések ellenére azonban volt mitől tartania a magyar teniszezőnek, hiszen még egyszer sem nyert főtáblás meccset az All England Clubban, ráadásul tavaly Novak ugyanitt a harmadik fordulóig menetelt. 


Agresszív játék


A magyar teniszező nem is kezdte jól a meccset, azonnal elveszítette adogatójátékát, és hiába jött vissza 2:4 után a szettbe, megint elbukta a szervagémjét, Novak pedig 33 perc alatt lezárta a játszmát. A folytatásban a 27 éves Fucsovics egyre magabiztosabbá vált, és behúzta a második szettet. A harmadik etap első négy játékából háromszor is a fogadó örülhetett, és mivel ebből a háromból kétszer Fucsovics volt a jobb, hamar 4:1 lett a javára, innen már rövidítésben ugyan, de megszerezte a játszmát.


A negyediket két gyors brékkel kezdte, ezt követően pedig már nem engedte vissza a mérkőzésbe ellenfelét, és nagy csatában, 2 óra 33 perc alatt továbbjutott. „Az első játszmában még ismerkedtem a fűvel, fel kellett vennem a ritmust. Kicsit tényleg idegesített, hogy a fontos pontoknál nagy volt a hangzavar, közben talán fel is spannolt. Felfázásos tünetekkel bajlódtam, azért kellett bemennem az öltözőbe – utólag azt mondom, jól jött a szünet. A negyedik szettben lazábban játszottam, agresszívabban, lerövidítettem a labdameneteket, a szervákra is jobban figyeltem. Nagyon boldog vagyok, hogy végre a felnőttek között is nyertem Wimbledonban” – mondta Fucsovics Márton.


Papírforma


Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic duója a vártnál nehezebben jutott tovább. Az első helyen kiemelt kettőst nagy küzdelemre késztette az amerikai Jessica Pegula és Maria Sanchez. A csata három szettben, 1 óra 46 perc alatt dőlt csak el, de végül érvényesült a papírforma. Az első játszmát viszonylag könnyen, egy brékkel hozta a magyar–francia duó, ám a másodikban azonnal elvesztették az adogatásuk, így nagyon gyorsan elhúzott az ellenfél 1:4-re, ahonnan már nem volt visszaút. A harmadik játszmára ismét felpörögtek Babosék, és végül 6:4, 3:6, 6:2-re győzték le az amerikai duót.


A nagy páros


A Wimbledon előtti napokban csak pletykáltak arról, hogy vegyes párosban összeállhat az Andy Murray–Serena Williams duó. Kedden este pedig hivatalossá is vált a pletyka. Murray kétszer, Williams pedig hétszer diadalmaskodott egyéniben Wimbledonban. A fiatalabb Williams 2012 után vállal újra vegyes párost nagy tornán, Wimbledonban – ahol női párosban hatszor ünnepelhetett – 1998-ban nyert vegyes párosban. ⋌(mgy)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?