Jányokon és Hodoson nem éltek a feljutással

Belkovics László
Hodos/Jányok |

Történelmi sikert produkáltak, bajnoki címet szerezve kerültek rivaldafénybe a hodosiak és a jányokiak. Néhány nappal később pedig azzal, hogy egyikük sem élt a felsőbb osztályban való szereplés lehetőségével. 
 

A hodosiak mindezt azzal tetézték, hogy még a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjából is távoztak, s az V. liga déli csoportjába jelentkeztek.

„Ez a kimagasló eredmény egy korszak kicsúcsosodását jelenti, mely a hodosi labdarúgás nagykönyvébe aranybetűkkel íródik be. 2010-től, amikor a hodosi foci részévé váltam, a máig eltelt kilenc év alatt a csapat egy járási bajnoki címet, egy V. ligás ezüstérmet, egy IV. ligás bronzérmet és végül egy IV. ligás aranyat gyűjtött be. Kiváló eredményeket produkáltunk a labdarúgó Szlovák Kupában, ezzel utat nyithattunk két fiatal tehetséges játékosnak a II. ligába. A focisikerekkel párhuzamosan egy gyönyörű sportpályát is felépítettünk” – summázta az elmúlt közel egy évtizedet Balódi László, a település polgármestere. 

A szezonzárót követően eldőlt, hogy a hodosiak egy osztállyal lejjebb, az V. ligában folytatják. 
„Belefáradtam már abba, hogy ugyan mindenki szeretne jó focit látni, de segíteni csak nagyon kevesen hajlandóak. Polgármesterként a jövőben is segítek, ha tudok, és ha azt látom, hogy van kinek. A játékosaink elértek egy minőségi szintet, lehetővé tesszük számukra, hogy máshol is megmutathassák tehetségüket. Úgy gondolom, hogy a hodosi focinak egy kis pihenőre van most szüksége, hogy erőt gyűjtsön, új csapatot építsen. A szurkolók ezt megérdemlik” – vázolta fel a jövőképet Balódi László. 

Megtudtuk, az új idényben edzőként Belkovics László vezeti csatába a hodosiakat.
A jányokiak maradtak a kerületi legalsó szinten. „Nálunk olyan vélemény is elhangzott, hogy vágjunk bele, próbáljuk ki a IV. ligát. A kísérletezésnek nem láttuk értelmét, eldöntöttük, hogy maradunk az V. ligában. A jókaiak felkerülésével, az illésházaiak visszalépésével gyarapodott a presztízscsaták száma. A szurkolókat elsősorban a szomszédvárak összecsapásai érdeklik, sok ismerőst láthatnak az ellenfelek mezében. A derbiken a nézőszám is emelkedik. Ezek olyan érvek, melyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni” – mondta Berner Lajos jányoki klubelnök és polgármester. 

Változott-e a játékoskeret, a szakmai stáb összetétele? „Kapusunk és csapatkapitányunk, Šalamon László hazatér Rozsnyóra. Megkedveltük őt, hiányozni fog. Mielőbb meg kell találnunk az utódját. A többiekkel viszont számolunk. Természetesen a sikerkovács edzőnk. Lyžica Gábor is nálunk folytatja pályafutását. A bajnokcsapatot az augusztus 24-én esedékes jányoki falunapon méltatjuk” – tájékoztatta lapunkat a faluvezető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?