Megkérdeztük

dd

Kérdéseinkre Bott Domonkos Lívia, Dr. Ludvigh Károly, Sátor Tamás és Sátor Dénes válaszoltak.

Kétgyermekes anyaként hogyan lehet kellően összeegyeztetni a családot és karriert?

Válaszol Bott Domonkos Lívia édesanya, közgazdász, a Minority Kids munkatársa

A boldog anya – boldog gyerek képlet lehet a mozgatórugója, ha a család és a karrier is szerepel a terveink között. Nőként és anyaként nemcsak a családot és karriert kell összeegyeztetni, nagyon fontos a magunkra fordított minőségi idő is. A munka és a magánélet egyensúlyozását lehet ugyan optimalizálni, de ebben is, mint általában mindenben, igaz az, hogy minden gyermek mást igényel. Mindig a gyerek a legfontosabb. Ezt látom a projektünkben, a Minority Kidsben is a kisgyermekes anyukák körében, hogy bár sikert és erőt adó az önmegvalósítás, de ha beteg a gyermek, akkor mondjuk: „nincs írás, csak sírás.” Vannak kisgyerekkel összeegyeztethetetlen munkák, mint mondjuk, a nemzetközi projektek, amelyek rengeteg utazással járnak, vagy a nagyobb pályázatok, amelyek sok időt és energiát igényelnek. Az utóbbi években teljesen megváltozott az értékrendem a sikert, a karriert és a munkát illetően. Kétgyermekes anyaként arra kell rádöbbennem, hogy már az is sikerélmény, ha a rögtönzések mellett a nap végén összejön legalább a tervezett dolgok fele. Minden sikeres anya mögött áll egy támogató család. Reális célok, kitartás, rendszeresség és nagy adag türelem kell mindehhez, ha van akarat és motiváció, akkor nem is olyan nehéz megoldani.

Mit jelent számukra a siker?

Válaszol Sátor Tamás és Sátor Dénes, a Sator Space Design Studio alapítói

Számunkra a siker három fő tényezőből tevődik össze. Van az objektív, anyagi aspektusa, amely lehetővé teszi, hogy új projektekbe, tervekbe kezdjünk. A siker szakmai részét képezik a különböző díjak, elismerések, felkérések, ezek fontos visszaigazolást jelentenek a szakma részéről, hogy jó úton haladunk. A siker személyes oldala pedig a legizgalmasabb összetevő, amely ezerféle pillanatból áll össze a mindennapokban, akár a legváratlanabb helyzetekben is. Látni a villamoson egy vadidegen utazónál az általunk tervezett sálat vagy mobiltelefontokot, visszajelzést kapni a világ számos részéről, hogy mennyire szerették az ajándékba adott HUNCUTS termékeket, hallani az itthoni boltban vagy a körzeti orvosnál, hogy örülnek nekünk, vagy látni a nagyszüleinknél a gondosan összehajtogatott rólunk szóló cikkeket. Ezek mellett fontos, hogy ne másokkal összehasonlítva, hanem magunkhoz mérten definiáljuk a sikert, így az is ebbe a kategóriába tartozik, hogy azzal foglalkozunk, amivel szeretnénk.

A teljes írás a VasárnapLélek mellékletben jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?