Van röntgen, mégsem használják

RTG
Nagymegyer |

Közel másfél éve, tavaly februártól nem működik a röntgen a csallóközi fürdővárosban. Az önkormányzat már két gépet is vásárolt, az egyiket hamarosan beüzemelhetik.

Tavaly tavasztól nem működik a röntgengép Nagymegyeren, az önkormányzat ősszel a nyitrai kórháztól vásárolt egy másik gépet. Holényi Gergő, novemberben megválasztott polgármester szerint az elmúlt években senki nem foglalkozott a röntgennel, amelyet a Svet Zdravia vállalat üzemeltetett. „Az ősszel vásárolt röntgent már a nyitrai kórház is öregen vette, és sokat használták. Én nem vagyok hajlandó bármit költeni egy ilyen gépre, főleg úgy, hogy Szlovákiában egy cég sem vállal jótállást a javításra” – indokolta a polgármester az új gép beszerzését. 130 ezer euróból új röntgengépet vett a város, a polgármester szerint 21. századi eszköz, amellyel a következő 20 évben gondoskodni tudnak a szakszerű egészségügyi ellátásról. Az új műszer még június elején megérkezett a Nagymegyerre, egyelőre biztonságos helyen tárolják és nem tudni, hogy mikortól szolgálhatja majd a betegeket, ugyanis a röntgennek fenntartott helyiség is felújításra szorul. A régi rendelőintézetben kap helyet a segédeszköz, itt minden feltétel adott a beszereléshez, de le kell cserélni a padlót, az energiaellátást, valamint ki kell festeni a szobát. Holényi szerint 30-40 ezer euróba kerülhet a rekonstrukció, a napokban meghirdették a közbeszerzési pályázatot a kivitelező kiválasztására. A polgármestertől megtudtuk, hogy megszólították a cégeket, így ha valaki megnyeri, szinte azonnal munkához láthat.

„Remélem, júliusban már működőképes, modern röntgenállomásunk lesz a lakosok megelégedésére” – nyilatkozta Holényi Gergő hozzátéve, hogy az üzemeltetés továbbra is a Svet Zdravia feladata lenne.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?