Kiharcolták a béremelést a Kassai Tömegközlekedési Vállalat alkalmazottai

Kassa |

Megegyezett a Kassai Tömegközlekedési Vállalat szakszervezeti szövetsége és a cég vezetése, július 1-jétől átlagosan 8 százalékos béremelés jár az alkalmazottaknak, ami havi plusz 50-100 eurós fizetésemelést jelent.

„Az emelés eltérő mértékű az egyes alkalmazottaknál, a legnagyobb munkaerőhiány az elektromechanikai műszerész-karbantartóknál van, ők 14 százalékos béremelést kapnak, a sofőrök 8 százalékosat, az átlag 9 százalék” - ismertette Ivan Horváth, a sofőrök szakszervezetének elnöke.

Az önkormányzat szerint évi egymillió euróba kerül a béremelés, a város és a DPMK közösen állja a költségeit. A képviselő-testület júniusi ülésén 300 ezer eurót szavazott meg a béremelésre, 200 ezer eurót a tömegközlekedési vállalatnak kell kigazdálkodnia.

Az év első öt hónapjában 1057 euró volt az átlagfizetés a Kassai Tömegközlekedési Vállalatnál, a sofőrök átlagbére elérte az 1081 eurót. Az önkormányzat szerint ez is magasabb volt az országos ágazati átlagbérnél, és most már 10 százalékkal haladja meg.

Jaroslav Polaček főpolgármester közlése szerint tavaly 18 millió eurót adott az önkormányzat a városi tömegközlekedési vállalatnak, idén ez az összeg 24 millió euróra emelkedik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?