Kalandos, mégis gyerekbarát nyaralás az Adrián? Igen!

mali

Kalandvágyó a család, és már kicsit nagyobbak a gyerekek is? Próbáljanak ki valami szokatlant, valami különlegeset Horvátországban! A változatos adriai szigetvilág olyan meglepetéseket kínál, amire gyakran nem is számítunk.

Ráadásul autópályán és komppal könnyen eljuthatunk kalandos nyaralásunk helyszínére. Ezekből mutatunk most be hármat.

Nin, az óriási homokozó

Nin csak picivel van messzebb, mint legközelebbi horvát nyaralóhelyek, de ha a gyerekek már kicsit nagyobbak, és jobban bírják a gyűrődést, akkor semmiképp sem érdemes kihagyni! 640 kilométert kell vezetni, de szinte végig autópályán. Mivel Nin egy kiszáradt folyó medrére épült, csodás homokos strandokat találunk a picike, de nagyon kedves és vendégszerető falucska közelében és hogy mitől lesz kalandos, ha itt nyaralunk? Alig van autóforgalom, jókat lehet poroszkálni a csendes, nyugis partokon. A környék nincs annyira kiépülve, a legtöbb strand meglehetősen természetközeli élményt nyújt. Viszont cserébe nagyon lassan mélyül a tenger, így alig pár éves kisgyerekkel is sokáig be lehet sétálni a vízbe, ami annyira sekély, hogy már nyár elején is egészen felmelegszik. Több kilométer hosszan elnyúló homokos partok várják a látogatókat. A legnagyobb a 3 km hosszú Ninska Laguna, ahol a Kraljicina strand található. Nagyon jól el lehet tölteni is egy-két hetet akár gyerekekkel is, mert tenger mindig kellemes, és jópofa szórakozás a közelében található fekete gyógysarat is kipróbálni.

Kalandok Pasman és Ugljan szigetén

Ideális választás kisgyerekes családok részére a Biograddal szemben fekvő Pasman sziget is. Noha meglepően kevesen ismerik, de a Pasman és a közeli Ugljan szigetek keleti oldala végig homokos. Mivel nem egy felkapott hely, jóval olcsóbban kijöhetünk itt, mint a népszerűbb üdülőhelyeken. Szerencsére a települések is a sziget homokos oldalán találhatók, így az olcsó szálláshelyek közelében is találunk ideális, fürdőzésre, napozásra alkalmas partszakaszt. A nagyon lassan mélyülő, végig homokos tengerpartokon a falvak közelében kiépített strandok vannak játszótérrel, zuhannyal, mosdóval, illetve éttermeket is találhatunk.

Mali Losinj

Ez a csodás sziget azoknak a családoknak való, akik igazán aktív, pörgős nyaralásra vágynak. Az biztos, hogy minden korosztály számára megvan minden, ami a tartalmas nyaraláshoz kell. Rövid kompozás után hamar kikötünk a szigeten, ráadásul az autós kompjáratok igen gyakran indulnak főszezonban, így ekkor is pár óra várakozás után tengerre szállhatunk. Az egyik legizgalmasabb strand a Napos Öbölben (Suncana uvala) található, és kiváló minőségét a Kék zászló minősítés jelzi. Igaz, hogy kicsit messzebb van a városközponttól, de a felszereltsége lenyűgöző. A tengert mindemellett egy árnyas sétány övezi, és kellemes, lassan mélyülő kavicsos partja miatt kifejezetten közkedvelt a kisgyermekkel érkezők számára. A strandon és a sétány mellett mindent megtalálunk, ami a kényelmet és a szórakozást szolgálja: napágyak éttermek, italbárok, tusolók, röplabdapálya, teke és vízi sportok várják a vendégeket. A horvátországi árakról itt tájékozódhatunk.

A cikk támogatott tartalmat is tartalmaz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?