A parlament jóváhagyta a lekéri fegyintézet működéséről szóló törvényt

Lekér |

2021 januárjától fog működni a lekéri (Hronovce) pszichiátriai intézet mellett az egészségügyi büntetés-végrehajtási intézet a Lévai  járásban. A működését szabályozó törvényt szerdán hagyta jóvá a parlament.

A törvény szabályozza az intézetben elhelyezett elítéltek őrzését, jogaikat és kötelességeiket, valamint a fegyintézet működésének felügyeletét és ellenőrzését.

Ez lesz az első egészségügyi büntetés-végrehajtási intézet Szlovákiában, fenntartója az egészségügyi minisztérium, létrehozásáról még 2017-ben hozta meg az első döntést a kormány.

A törvény tartalmazza a fegyintézet belső szabályzatát, az elítéltek intézetbe való felvételének eljárási szabályait, elhelyezésük és áthelyezésük módját, továbbá az őrzésükre vonatkozó előírásokat.  Megszabja azt is, milyen esetekben és milyen módon rendelhető el például egyéni gyógyszeres kezelés.

A törvény megszabja továbbá az intézetben működő egészségügyi személyzet hatásköreit, valamint a büntetés-végrehajtási testület intézetben szolgálatot teljesítő tagjainak hatásköreit.

Az egészségügyi büntetés-végrehajtási intézet létrehozásának célja, hogy megvédje a társadalmat például azoktól a közveszélyes bűnözőktől, akiknél börtönbüntetésük letöltése alatt súlyos, gyógyíthatatlan pszichiátriai betegség alakult ki, vagy már előtte is ilyen betegségben szenvedtek, és fennáll a veszélye, hogy szabadulásuk után további bűncselekményeket követnének el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?