Üzemképtelen gépkocsik a parkolókon

Jelképes áron adhatják le az autóroncsokat Érsekújvárban
Érsekújvár |

Autóbontó cégeket bíznak meg az önkormányzatok azzal, hogy elhúzzák az üzemképtelen személygépkocsikat, amelyek feleslegesen foglalják a parkolóhelyeket.

Érsekújvárban tavaly döntött úgy a testület, hogy szigorúbban lép fel az út szélén álló, vagy közterületet, parkolóhelyet foglaló autóroncsok tulajdonosaival szemben. Jozef Tököly városi rendőrparancsok elmondta, tavaly március elején lépett érvénybe az együttműködési szerződés, melyet a város és a városi rendőrség között egy atóbontó céggel, amely elszállítja a roncsautókat. Az első hónapokban felszólították az üzemképtelen személygépkocsik tulajdonosait, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket. Érsekújvárban a roncstelepen jelképes tíz euróért adhatják le a roncsautót. A parkolóhelyet kizárólag olyan gépjármű foglalhatja el, amelynek hivatalosan bejegyzett rendszámtáblája van, és a tulajdonosnak megvan az érvényes műszaki és emissziós vizsgáról szóló bizonylata. A városi rendőrség munkatársai rendszeresen ellenőrzik a helyzetet a városi parkolókban, illetve az utak mentén, és fotódokumentációt készítettek az autóroncsokról. Mintegy huszonöt ilyen gazdátlan autót találtak a városban, néhány roncsot a felszólítás után már elvontattak a tulajdonosok. Ötveneurós szállítási díj ellenében elviteti a város az üzemképtelen kocsit a szerződéses céggel. Ha nem teszi meg a tulajdonos, akkor egy erre a célra kijelölt parkolóba szállítják az autót, és havi harmincöt eurót számláznak a roncs tárolásáért. Június 20-án a délelőtti órákban három ilyen személygépkocsit szállítottak el a város utcáiról. Két járművet a Janko Kráľ utcából, egyet a Ľudovít Štúr utcából vontattak el. Vágellye önkormányzata a közelmúltban kötött szerződést egy cseklészi céggel, mert feleslegesen foglalják a parkolóhelyeket az autóroncsok a járási székhelyen. Mielőtt elvontatnák az üzemképtelen vágsellyei gépkocsikat, az önkormányzat értesíti a tulajdonost. A városi hivatalos honlapján közzétett szerződés alapján a városi hivatal alkalmazottainak a feladata, hogy felkutassák a személygépkocsi tulajdonosát, vagy az elhunyt tulajdonos örököseit, ezt a közlekedésrendészet dolgozóival közösen teszik meg.

Vágsellyén mintegy huszonöt ilyen autóroncs van az utcákon, néhány üzemképtelen személygépkocsit a bevásárlóközpontok, vagy a lakótelepek parkolójában felejtettek a tulajdonosok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?