Mutatjuk, mely autók értéke csökken a leglassabban

Autó autószalon autó értéke
Pozsony |

Nem szeretné, hogy néhány éven belül jelentősen csökkenjen autójának értéke? Az Aures Lab laboratórium, amely hosszú távon figyeli a gépkocsik árának alakulását Szlovákiában, épp ismertette legújabb összegzésének eredményét. Milyen autót érdemes venni, ha nem akarjuk, hogy értéke az évek során jelentősen csökkenjen?

Általánosságban elmondható, hogy a Škodák, a Volkswagenek és a Toyoták értéke esik vissza öt év után a legkevésbé. Legjobban a Citroën, a Peugeot és a Renault járgányainak értéke csökken. Az egyéves autók közül az olyan modellek veszítenek értékükből a leginkább, mint a Mini vagy a Fiat 500.

Ezen modellek őrzik értéküket

A kisebb gépkocsik közül sokáig őrzi értékét a Škoda Fabia, a Volkswagen Polo, a Toyota Yaris. A középkategóriájú autókból ide sorolandó a Škoda Octavia, a Volkseagen Passat vagy a Toyota Verso. Az SUV kategóriában a Dacia Duster, a Škoda Yeti és a Volkswagen Tiguan.

Ezen járgányok értéke csökken

A kisebb modellek közül ide sorolandó a Hyundai i20, a Kia Rio, vagy Peugeot 208. A középkategóriások közül a Citroën C4 Picasso, a Renault Megane Combi és a Chevrolet Orlando. Az SUV kategóriából a Chevrolet Captiva, a Mazda CX-7 vagy a Jeep Compass.

Egy év után az olyan modellek veszítenek a leginkább értékükből, mint a Fiat 500, a Citroën DS3 vagy a Mini Cooper, de a Hyundai i40, a Peugeot 508, az Opel Insignia, a Nissan X-Trail, a Ford Kuga vagy a Mitsubishi ASX.

Milyen felszereltségi szint a menő?

A valaha még extra felszereltségi szintnek számító klíma vagy légzsák már alapfelszereltségnek számít az ötéves autóknál is, az autó értékét így inkább a sebességtartó (tempomat) vagy a bloetooth-csatlakozás tudja pozitívan befolyásolni – derül ki az Aures Lab felméréséből. Még nem is olyan régen mindenki 4x4-es meghajtású autót akart, jelenleg viszont már csökken az érdeklődés a négykerék-meghajtás iránt.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?