Saláta egyelőre nem hosszabbít a Haladással

Saláta Kornél

A márciusban súlyos térdsérülést szenvedett Saláta Kornél műtétje után rehabilitációs edzéseket végez Szombathelyen. A 34 éves, negyvenszeres szlovák válogatott futballista szerződése a hónap végén lejár a Haladásnál. Arról kérdeztük a garamkövesdi származású védőt, hogy marad-e az NB I-ből kiesett csapatnál. 

„A megállapodásom június 30-án ér véget, de tartalmaz még egyéves opciót is. A klubvezetők azt akarják, hogy maradjak, ám felépülésemig a korábbinál kevesebb lenne a fizetésem, s amint rendbe jövök, újra megkapnám az eddigi béremet. Ebbe nem mentem bele, és abba maradtunk, hogy Pozsonyban végzem tovább a rehabilitációt a térdműtétet végző Peter Malinovský doktorral, valamint Matej Kojnok erőnléti edzővel. Ők ketten segítettek a két évvel ezelőtti operációm után is. Majd miután felépülök, aláírom a szerződést” – mondta lapunknak Saláta Kornél. 


A kiesés után elég nagy a bizonytalanság a szombathelyi egyesület háza táján. „Ami a pénzügyeket illeti, folyamatosan egyeztetek a tulajdonosokkal, akiknek céljuk nem változott: üzemeltetni szeretnék a klubot, azt akarják, hogy az NB II-ben gond nélkül szerepeljen, működjön a Haladás” – olvasható Tóth Miklós ügyvezető igazgató nyilatkozata a klub honlapján. 


Egyelőre edzője sincs az együttesnek, jelenleg megbízott trénerként Desits Szilárd irányítja a szakmai munkát. Nagy változások várhatók a keretben is, mivel a második vonalban szereplő klubok csak akkor kapnak állami támogatást, ha csupa „futballmagyar” (magyar állampolgár vagy magyar felmenőkkel rendelkező játékos) van a csapatban, ezért valamennyi légiós távozott. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?