5 tipp, ha a gyerek rossz bizonyítványt kap

sz

1. Nyugodjunk meg

Nincs is félelmetesebb egy ideges szülőnél. Mikor azzal szembesülünk, hogy a gyerekünk meglehetősen rossz bizonyítványt hozott haza, ne kiabáljunk eszeveszetten. Ezzel már semmin sem segítünk, csak megijesztjük. Számoljunk el tízig, vegyünk mély levegőt, aztán kezdjük el felsorolni, hogy milyen hátrányai vannak a rossz bizonyítványnak.

2. Ne büntessünk

Az év végi rossz jegyek esetén sok szülő hajlamos a büntetésre. „Nem lesz nyáron telefonod”, „nem fürödhetsz a medencében”, „nem jössz velünk kirándulni”. Ezeket valószínűleg hirtelen felindulásból mondjuk, és szinte biztos, hogy másnapra elfelejtjük őket. Viszont ha egy szülő nem következetes, azt a gyerek megjegyzi, és a határokat máskor is feszegetni fogja.

3. Keressük elő a sajátunkat

Miután lehiggadtunk, keressük elő a saját bizonyítványunkat. Valószínűleg az sem lesz makulátlan, emlékezzünk csak vissza, nekünk is becsúszott néha egy-két rosszabb jegy. Nem lehet tartósan tökéletesen teljesíteni. Baj akkor van, ha a jegyek évről évre romlanak, ebben az esetben nem lehet elsiklani a rosszabbodó tanulmányi eredmények felett.

4. Nézzünk magunkba

Könnyű hibáztatni gyermekünket azért, mert nem tanult, de nézzünk magunkba. Hányszor ajánlottuk fel neki a segítségünket? Hányszor ültünk le vele? És mennyire érdeklődtünk jegyei, tanulmányai felől év közben? Hiszen a rossz bizonyítvány az egész év lenyomata, ha tíz hónapig nem tudtuk, hogy állnak a dolgok, az nemcsak a gyermekünk hibája.

5. Gyakoroljunk együtt

A két hónapos nyári szünet remek alkalom arra, hogy gyakoroljunk. Együtt. Természetesen nem kell beleszakadni, hiszen a nyár a pihenésé kell, hogy legyen, de kétnaponta félórás játékos gyakorlás belefér. Lényeges azonban, hogy együtt tegyük, ne szabjuk ki diktatórikusan, hogy mit kell megcsinálni, mert azzal nem érjük el a kívánt eredményt. Hogy jövőre javuljon a bizonyítvány.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?