Mindenki győzött
 a losonci sárdagasztásban

kerékpár
Losonc |

Egyre népszerűbb a Nógrádi pedál hegyikerékpár-verseny, amely évente Losonc környékén zajlik.

Ötödik felvonása három ország (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) részvételével vált nemzetközivé, de az időjárás nem kedvezett a mezőnynek, mert közvetlenül a rajt előtt zivatar volt, és az eső sárossá, méllyé tette a pályát, ami néhány rajtra kész kerekest visszafogott, és nem vállalta a versenyzést. Huszonöt kilométeren a füleki Marian Šimon, ötvenen a lengyel Lech Kawecki végzett az élen.

Ezúttal csak a legkisebb, vagyis négy évnél fiatalabb gyerekek versenyeztek, a többieknek nem találtak megfelelő terepet, a pótlásként bevetett ügyességi szakaszok iránt viszont nem volt érdeklődés.

„Teljes elégedettségünkhöz csak az hiányzott, hogy elmaradtak a gyerekversenyek. Különben évről évre gyarapodunk – mondta érdeklődésünkre Vlastimil Duzbaba szervező. – Összesen 136-an indultak, 109 versenyző ért célba. Nekem sem sikerült megvédenem a tavalyi elsőségemet, bukás után csak harmadikként végeztem a losonciak között. Aki végigment a pályán, győztesnek tekinthető, mert valóban nagyon nehéz volt, szerencsére komoly sérülés nem történt. Sajnos, az időjárást nem tudjuk befolyásolni. A győztes Kaweckinek megtetszett a terep, jövőre újra eljön. Dicsérte a pályát a mögötte végzett Andrej Kubiš is. Huszonöt kilométeren megvédte elsőségét a füleki Šimon, aki már régebben jár versenyünkre, szinte testre szabott számára a terep.”

Érdekes

5. NÓGRÁDI PEDÁL hegyiverseny, Losonc

25 km (100 induló): 1. Marian Šimon (FTC Fiľakovo) 1:21:14,7, 2. Peter Stillhammer (Borovce) 1:23:18,2, 3. Bálint József (Salgótarjáni HKE) 1:27:21,2.

50 km (42): 1. Lech Kawecki (BRC) 2:38:35, 2. Andrej Kubiš (Sunclycle.sk Racing Team) 2:38:35,5, 3. Martin Belko (Športservis) 2:38:35,7.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?