Indul a kisvárdai színházi fesztivál

dd
Kisvárda |

Ma kezdődik az a fesztivál, amelyen a külhoni magyar színházaknak lehetőségük nyílik az anyaországi szakmai megmérettetésre. 

A koncepció az utóbbi időben kissé megváltozott, idén például a budapesti Nemzeti Színház is versenyben van Vidnyánszky Attila rendezésével, a Sára asszonnyal. 
A Magyar Színházak 31. Kisvárdai Fesztiváljának nyolc napja alatt tizenhárom versenyelőadást és tizenegy versenyen kívül játszott darabot tekinthet meg a közönség. Érkeznek magyar társulatok Szlovákiából, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Vajdaságból is. 
Hazánkat idén két társulat képviseli. A Csallóközi Csavar Színház, azaz Gál Tamás és Kiss Szilvia Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című filmje alapján született előadása (Pataki András rendezésében) hétfőn látható a kisvárdai zsinagógában. A kassai Thália Színház a Terrort mutatja be kedden a Művészetek Házában, ezt az előadást Czajlik József rendezte. 
A kisvárdai fesztivál szervezői kísérőrendezvényekkel is igyekszik bővíteni a kínálatot, előadóestekkel és szabadtéri koncertekkel várják a közönséget. Ez utóbbiak közül vélhetően Szikora Róbert és az R-GO fellépése vonzza majd a legtöbb érdeklődőt a főtérre. 
Az immár hagyományos díszelőadást hétfőn, június 24-én tartják, a Maros Művészegyüttes, a marosvásárhelyi Spectrum Színház és a Kisvárdai Várszínház közös produkciójában Tamási Áron Tündöklő Jeromos című drámai játékát állítják színpadra. Gálakoncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar is. A fesztivált június 29-én a Budapesti Operettszínház Szeretni bolondulásig című műsora zárja. 
A zárónapon Sardar Tagirovsky rendező – a korábbi fesztiválokhoz hasonlóan – workshop-prezentációt tart, a hallgatói minifesztiválon egyebek mellett a marosvásárhelyi, a sepsiszentgyörgyi, a kolozsvári és az újvidéki társulatok, illetve szakmai műhelyek színészhallgatói szórakoztatják az érdeklődőket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?