A földi után légi szúnyogirtásra is sor kerül Komáromban

szúnyog
Komárom |

Komárom városa már több mint két hete küzd a szúnyogokkal. A városháza legújabb döntése értelmében a duplájára emelik a szúnyogirtásra szánt pénzkeretet, valamint a földi permetezés mellett sort kerítenek a légi úton történő irtásra is.

A városháza által pénteken kiadott közlemény szerint kedvező időjárás esetén június 26-án kerülhet sor a légi permetezésre. A szúnyogirtást várhatóan reggel 5 és 7.30 között, valamint 19 órától napnyugtáig fogják megvalósítani Komárom teljes területén, a külterületeket is beleértve. A szúnyogok mozgása ezekben a napszakokban a legintenzívebb.

A földi irtásra eddig 30 ezer eurót fordított a város a saját költségvetéséből. A képviselő-testület jövő héten fog szavazni a javaslatról, melynek értelmében megdupláznák, vagyis 60 ezer euróra emelnék a szúnyoggyérítésre szánt pénzkeretet. A Komáromi járás városai és falvai emellett Sólymos László (Most-Híd) környezetvédelmi minisztertől is kértek állami támogatást.

A város felszólította a lakosokat, hogy a permetezés idején zárják be az ablakokat, és lehetőség szerint az érintett permetezési területen ne tartózkodjanak a szabadban. Ha lehetséges, takarják le élelmiszereiket, amelyek közvetlen érintkezésbe kerülhetnek a permetezőszerrel, és helyezzék biztonságba háziállataikat. „Továbbá figyelmeztetjük a polgárokat, hogy a permetezési területekről betakarított termést ajánlatos fogyasztás előtt meleg vízzel lemosni. Egyben felszólítjuk a méhészeket is, hogy a permetezés idején fokozottan figyeljenek a méhkas biztonságára” – zárul a közlemény.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?