Modernizálják a bősi zsilipkamrákat

Bős
Bős |

Hivatalosan is elkezdődött a bősi vízerőmű zsilipkamráinak teljes körű felújítása. Három év alatt 150 millió euróból modernizálják a kamrákat, hogy folyamatosabb és biztonságosabb legyen a hajóforgalom a Dunán.

Az erőmű megnyitása óta eltelt huszonöt év alatt több mint 400 ezer hajó haladt át a zsilipkamrákon, ezért elengedhetetlen azok felújítása. Sólymos László környezetvédelmi miniszter az alapkő letétele után közölte, hogy a beruházás nagy részét, 123 millió eurót az Európai Unió támogatásából finanszírozzák. Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter rámutatott, hogy a következő években a hajóforgalom korlátozása nélkül végzik el a felújítást. A Vízgazdálkodási Építővállalat (VV) június elején kapta meg az építési engedélyt, a jobb kamrában kezdik el a munkát. Július közepén elkezdik bontani a felső kapukat és a hozzájuk kapcsolódó műszaki elemeket.

„2020 végére befejeződhet a jobb kamra felújítása, a bal kamrát egy évvel később, 2021 decemberében adnánk át” - nyilatkozta Daniel Kvocera a VV vezérigazgatója, ezután még további kiegészítő munkákat végeznek el.

Hozzátette, hogy a projekt előkészítésekor és a kivitelező kiválasztásakor is különösen ügyeltek az átláthatóságra. Ezt ugyanis az EU-is megkövetelte. A vezérigazgató elmondta, a felújítás után gyorsabb, kényelmesebb, folyamatosabb és biztonságosabb lesz a forgalom a Dunán. Karla Peijs a Rajna-Duna folyosó koordinátora közölte, hogy közel tíz évig dolgoztak a projekten. A modernizáció mellett a Duna élővilágának megóvására is felhívta a figyelmet. „Azt akarjuk, hogy a folyó megőrizze az arculatát, de közben hajózható is legyen” - fogalmazott Peijs.

A bősi modernizáció az egyetlen olyan folyami projekt, amelyet ekkora mértékben támogat az unió. A felújítás után a jelenlegi mintegy 45 perc helyett csak 20 percig tart majd az átkelés a zsilipkamrákon. Nemcsak a kamrák lesznek biztonságosabbak, hanem a folyam is, a tegnap megkeresztelt Katka és Katka II, az egyik mérőhajó, amellyel folyómeder-mérést végeznek. A másik egy kitűző hajó, ennek segístégével kijelölik a hajózási útvonalakat. A hajókat szintén uniós támogatásból, a FAIRway Danube program keretében vették meg.

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?