A somorjai együttes a DAC farmcsapata lesz

somorja

A második labdarúgóligában szereplő somorjai STK lesz a DAC legközelebbi partnerklubja.

„Óriási lehetőségnek tartjuk ezt – mondta lapunknak Németh Krisztián, a sárga-kékek utánpótlásért felelős sportigazgatója. – Az egyik cél, hogy az A csapatban kevesebbet játszók rendszeres játéklehetőséghez jussanak, a másik pedig, hogy a fiataljaink egy megfelelő bajnokságban találkozhassanak a felnőttfocival.”

Horváth Csaba, a somorjai STK klubelnöke is nagy potenciált lát az együttműködésben. „Fontos küldetésünknek tartjuk, hogy elindítsuk a régióból a fiatalokat egy úton, és a somorjai klub jó ugródeszka lehet” – hangsúlyozta a klubelnök.

Az együttműködés keretében a bajnoki meccsekre öt játékos érkezhet Somorjára a DAC A csapatából, ezen felül lesz 7–8 fiatal dunaszerdahelyi játékos, aki somorjai színekben szerepel ezután. Az STK-nak is van 10–12 focistája, így áll össze a játékoskeret.

Az edző személye egyelőre nem ismert, átmenetileg a DAC U19-es csapatának edzője, Szíjjártó László vezeti az edzéseket. „Öt edzőt hallgattunk meg, közülük fogunk választani. Az edzésmunka Peter Hyballa ellenőrzése alatt fog zajlani, aki rendszeresen fog konzultálni a somorjaiak szakvezetőjével. A tréningek nagy részére a MOL Akadémián kerül majd sor” – tudtuk meg Németh Krisztiántól, aki szerint a megegyezés mindkét fél számára kedvező: Somorján ezáltal megmaradt a II. liga, ami a brazil Fluminense távozása után veszélybe került, a nézők pedig élvonalbeli DAC-játékosok mellett a régió legtehetségesebb fiataljait is láthatják majd somorjai mezben.

Az STK farmként fog működni, de hivatalosan nem lesz a DAC B csapata. „Fontos volt számunkra, hogy a Somorja megtartsa az identitását” – mondta Németh Krisztián.

Az együttműködés egyelőre egy évre szól, és elsősorban a felnőttcsapatokat érinti.

A két csapat szombaton, 10.30-tól a MOL Akadémián edzőmérkőzést játszik egymással.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?