Spanyol edzőjük lesz a DAC kéziseinek

ds kezi
Dunaszerdahely |

A cseh–szlovák női kézilabda MOL Liga abszolút újoncát, a dunaszerdahelyi DAC-ot spanyol edző fogja irányítani a következő szezonban, árulta el Horváth Zoltán klubelnök a résztvevő csapatok szezon előtti sajtótájékoztatóján.

„A klub technikai igazgatója továbbra is Prikler Szilvia lesz. Eddig ő volt a női csapat vezetőedzője is, emellett a regionális kézilabdaközpont főedzője. Klubunkban nagyon fontos az utánpótlás, mert egyértelmű célunk, hogy hosszú távon a saját nevelésű játékosokra építsük a felnőttcsapatunkat. Ezért döntöttünk úgy, hogy Szilviát tehermentesítjük, de továbbra is ő a klub szakmai igazgatója” – magyarázta lapunknak Horváth Zoltán.

A Szlovák Kézilabda-szövetség a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a spanyol szövetséggel, ekkor a spanyol szövetség elnöke személyesen is ellátogatott Dunaszerdahelyre. „Ekkor nemcsak a két szövetség, hanem picit a dunaszerdahelyi klub és a spanyol fél között is elkezdődött egy együttműködés – tette hozzá Horváth Zoltán. – Az elnök úr szakmai segítséget ajánlott, felvetette edzői szemináriumok lehetőségét. Ennek eredménye az is, hogy egy fiatal, ambiciózus spanyol edzővel kezdtünk tárgyalni. A spanyol edzők nagyon jó teljesítményt nyújtanak, ezt látjuk a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban is.”

A klubelnök kihangsúlyozta, fontos, hogy Prikler Szilvia is ott lesz a háttérben, és szakmai tudásával segíti a klubot.

A DAC célja az új idényben elsősorban az, hogy megismerje a MOL Liga közegét, és szimpatikus újoncként színesítse a mezőnyt.

A bajnokság első fordulójában, augusztus 31-én a DAC a tavalyi bajnokot, a cseh Baník Mostot fogadja. „Különleges nap lesz az a dunaszerdahelyi sportéletben” – jegyezte meg széles mosollyal Horváth Zoltán, ugyanis ugyanazon a napon DAC–Slovan focirangadót is rendeznek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?