Bugár: Az 1,2 milliárdos szociális csomagot biztosan nem fogadja el a parlament

Bugár Béla
Pozsony |

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke visszautasítja a kormánypártok által javasolt, összesen 1,2 milliárd eurós szociális csomag elfogadását.

Kijelentette, nem akarja ekkora összeggel megterhelni a költségvetést, és ugyanezt várja el a másik két kormánypárttól is. „Az eredeti egyezség úgy szólt, hogy ezt ők sem teszik meg” - mondta Bugár a közmédia 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorában. Vitapartnere, Richard Sulík, az SaS elnöke válaszképpen kijelentette, nem aggódna ekkora költségvetési hiány miatt sem, azt az államapparátus leépítésével ellensúlyozná.

Bugár szerint az 1,2 milliárdos szociális csomagot és adókedvezményeket semmiképpen nem fogadja el a parlament. „Nekünk, a Most-Hídnak 150 millió jutott” - jelentette ki Bugár azzal kapcsolatban, hogy pártja mennyi pénzt oszthat szét a szociális intézkedések keretében. Úgy véli, minden kormánypártnak azonos összeg áll rendelkezésére, és Ladislav Kamenický (Smer-SD) pénzügyminiszter kijelentésére hivatkozott, aki 500 millió euróra becsüli a szociális csomagokkal kapcsolatos kiadásokat.

„Nem aggódunk amiatt a hiány miatt, amit ez a kormány hagy ránk” -reagált Sulík. Azt mondta, a választók ilyen szociális csomag elfogadása után annál nagyobb megértéssel fogadják majd az államapparátus leépítését, ha az SaS a 2020-as választások után bekerül a kormányba. „Minél karcsúbb lesz az államigazgatás, annál kisebb lesz a korrupció” - mondta Sulík.

A kormánypártok által előterjesztett javaslatok közül Sulík csak a jogi személyek jövedelemadójának csökkentését tartja észszerűnek, a magánszemélyek jövedelemadójának csökkentésére más javaslatai lennének.

„A mi célunk a kiegyensúlyozott állami költségvetés. Az állam annyit költsön, amennyit beszed az adókból” - tette hozzá. Ezzel a kijelentéssel Bugár is egyetértett.

„Ha a parlamenti választás előtt osztogatni akarnak a népnek, akkor előbb össze kellene spórolniuk erre a pénzt” - zárta Sulík.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?