Nánára került a Jókai Napok fődíja

Jókai Napok
Komárom |

Stílusteremtő, originális, olyasmi, amit senki más nem tud - így értékelte a zsűri a Nánai Színjátszócsoport produkcióját, a Gyárfás Miklós Játék a csillagokkal című színművéből készült előadást, amely elnyerte az 56. Jókai Napok fődíját.

 

A nánaiak két további elismeréssel térhettek haza: Piski Erik és Góra Róbert megosztva kapta a legjobb férfialakítás díját a felnőtt színjátszók mezőnyében, bár utóbbi szereplő a legjobb női alakítás díját is megérdemelte volna, hiszen többszörös szoknya-, pontosabban khitonszerepben lépett színpadra a fergeteges komédiában.

Az amatőr színjátszók idei fesztiválján összesen három felnőtt csoportot láthattunk; ebben a kategóriában nívódíjat nem ítélt oda a zsűri. Hizsnyan Géza színházi szakember, Naszlady Éva színművész, drámatanár, Perényi Balázs drámapedagógus, kritikus, Michač Gábor látvány- és bábtervező, valamint Matusek Attila színművész szakmai döntése alapján a diákszínjátszók nívódíját a Fókusz Diákszínpad kapta; a dunaszerdahelyi csoport Janne Teller Semmi című regényéből készített színpadi játékot. A legjobb rendezésért járó elismerést Tóth Gábor vehette át a vasárnapi eredményhirdetésen (a komáromi Marianum MEG+növünk csoportja egy Fehérlófia-átirattal szerepelt a Jókai Napokon).

Három díjat gyűjtött be a komáromi ipari VISZTA csoportja: diákszínjátszó kategóriában a Fekete tej című előadásuk két főszereplője, Bereck Dóra és Nagy Ákos kapta az alakításdíjakat; Kossárová Eva, a középiskola szlováktanára munkáját, aki a tavaly ősszel elhunyt Kiss Péntek József örökébe lépve kísérte el a bemutatóig a produkciót, a legjobb pályakezdő rendezőnek járó Gergely József-díjjal ismerte el a zsűri.

A legígéretesebb fiatal tehetségnek odaítélt Ferenczy Anna-díjat Bondor Jusztina kapta (Fókusz). Különdíjat ítélt oda a zsűri Gál Dávidnak az igényes bábmozgatásért (a galántai Kodály Zoltán Gimnázium Bábcsoportjának produkciójában), és különdíjat vehetett át a komáromi Gimisz Diákszínjátszó Csoport a közösségi alkotásért. (as)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?