Jana Žitňanská belép Andrej Kiska újonnan alakuló pártjába

Jana Žitňanská
Pozsony |

Jana Žitňanská közösségi oldalán közölte, hogy belép abba a pártba, amelyet Andrej Kiska leköszönő köztársasági elnök alapít. Kiska hétfőn sajtótájékoztatón mutatja be új pártját.

Žitňanská azért döntött Kiska pártja mellett, mert hosszú ideje foglalkozik az egészségkárosodással élő emberek problémáival, és ott lát lehetőséget a munka folytatására. „Amikor azon gondolkodtam, hogyan legyen tovább, ha lejár EP-képviselői mandátumom, mérlegeltem, maradjak-e még a politikában, vagy inkább más úton induljak el, hogy minél többet és minél hatékonyabban segíthessek ezeknek az embereknek” – írta Žitňanská.

Hozzátette, úgy döntött, nem vonul ki a politikából, ezen a platformon akarja megváltoztatni az állam viszonyulását az egészségkárosodással élő emberekhez és családjukhoz. „És mivel Andrej Kiskát – a Dobrý anjel nonprofit szervezet által is – olyan embernek ismerem, aki törődik a legsebezhetőbbekkel, elfogadtam a felkérését” – közölte Žitňanská.

Žitňanská öt évig EP-képviselő volt. A NOVA parlamenten kívüli párt egyik alapítója, előtte a KDH parlamenti képviselője volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?