P–T–S: sztáratléták Somorján

Volko

Ma este (20.00) Somorján kerül sor az 54. P–T–S atlétikai viadalra, mind a tizennégy számban erős mezőny áll rajthoz a modern csölösztői tartanpályán. 

„Zsinórban negyedszer rendezzük a versenyt Somorján, nagyon bevált az új helyszín. Örülök, hogy neves külföldi atléták mellett a legjobb hazai sportolók is indulnak. Igyekeztünk attraktív számokat választani, bízom benne, hogy a nézők színvonalas viadal szemtanúi lesznek – mondta Peter Korčok, a Szlovák Atlétikai Szövetség elnöke, aki egyben a verseny főrendezője is. – Remélem, hogy megdől néhány rendezvény- és stadioncsúcs.”

A fehérorosz Elvira Herman és a dzsibuti Ayanleh Souleiman az oslói Gyémánt-liga-versenyről érkeztek Somorjára. Mindketten harmadikok lettek Norvégiában, Herman a 110 méteres gátfutásban, Souleiman pedig egy mérföldes síkfutásban. Mindketten nagy esélyesként indulnak, Ayanleh Souleiman ezúttal az 1000 méteres távon áll rajthoz, amelyen 2:14,20-as idővel tartja a fedett pályás világcsúcsot. Éppen ebben a számban szakállas a rendezvényrekord, amelyet 1957-ben Stanislav Jungwirth állított fel (2:19,6).

„Formám alapján nem okozhat gondot túlszárnyalni a 62 évvel ezelőtt beállított rekordot. Először vagyok Somorján, ahová győzni jöttem” – szögezte le Ayanleh Souleiman. Herman Európa-bajnokként tért vissza Csölösztőre: „Örülök, hogy újra itt lehetek, idei legjobb időmet akarom elérni, olyan teljesítménnyel akarok kirukkolni, ami egy kontinensbajnokhoz méltó.”

A férfi magasugróknál a 2017-es vb-bronzérmes szíriai Eddin Ghazal a favorit, aki szeretné túlszárnyalni a 226 centis P–T–S-rekordot.

A szervezők a külföldi sztárok indulása mellett a legjobb hazai atlétákra is gondoltak, a vágtázó Ján Volkón kívül a hármasugró Tomáš Veszelka, a gyalogló Katerína Czaková is indul. Csakúgy, mint Gabriela Gajanová, a 2016-os junior Eb-bronzérmese, aki már teljesítette a dohai vb-szintet, és az oslói Gyémánt-liga után is 800 méteres síkfutásban idei európai rangelsőnek számít. „Nem hittem volna, hogy a csütörtöki viadal után is első maradok. Nagyon várom már a versenyt” – mondta Gabriela Gajanová.

Érdekes

A MŰSOR

20.04: férfi 400 m gát
20.09: férfi hármasugrás
20.10: férfi magasugrás
20.14: női 400 m gát
20.50: férfi gerelyhajítás
20.52: férfi 1000 m 
21.00: férfi és női 3000 m-es gyaloglás
21.05: női távolugrás 
21.15: női 800 m
21.25: női 400 m 
21.35: férfi 3000 m 
21.50: női 100 m gát
22.00: férfi 100 m 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?