A kormányfő reméli, hogy új fejezet kezdődik a kormány és az államfő viszonyában

Peter Pellegrini kormányfő reméli, hogy új fejezetet kezdődik a kormány és az államfő kapcsolatában. Ezt az új köztársasági elnök, Zuzana Čaputová szombati  beiktatásával kapcsolatban jelentette ki. Pellegrini részt vesz az „állam legfontosabb eseményén”, hogy megtisztelje az államfőt, de legfőképpen azért, hogy kifejezze az emberek döntése iránti tiszteletét.

„Az elnök asszony közvetlenül az állampolgároktól kapott felhatalmazást a legfőbb közjogi méltóság funkciójának gyakorlására. Ahhoz, hogy sikeresen teljesíthesse feladatát, bátorságra, elszántságra, valamint a gyors tanulás és tapasztalatszerzés képességére lesz szüksége” – mondta Pellegrini abban a videóban, melyet a közösségi oldalán tett közzé pénteken.

Leszögezte, hogy miniszterelnökként kész korrekt módon együttműködni az új államfővel. Arra számít, hogy főleg Szlovákia külpolitikai irányultságát tekintve lesz köztük egyetértés.

A kormányfő rámutatott: az elnök asszony egy konkrét politikai pártból érkezik az elnöki hivatalba. „Az előtte álló kulcsfontosságú feladat, hogy elvonatkoztasson ettől, és valóban pártok felett álló elnök legyen” – hangsúlyozta Pellegrini. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a jelenlegi államfő függetlenként lépett be az elnöki palotába, de a megbízatási időszaka végét már a személyes politikai ambíciói határozták meg.

„Minden tisztségben, amelyet betöltöttem, elsősorban Szlovákiáért dolgoztam. Ezért ma azt kívánom az elnök asszonynak, hogy munkája sikeres legyen. Hogy sikerüljön neki egységet teremteni a társadalomban annak megosztása helyett. Hogy külföldön is vívjon ki tiszteletet magának, és hogy a belpolitikában maradjon pártok felett álló, tisztelve mindenkit, aki mandátumot kapott az emberektől” – zárta Pellegrini.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?