Theresa May: London szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik Amerikával

Donald Trump és Theresa May
London |

Nagy-Britannia szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az Egyesült Államokkal - mondta Theresa May brit miniszterelnök a Londonban tartózkodó Donald Trump amerikai elnök és számos globális óriásvállalat vezetőinek részvételével tartott keddi üzleti fórumon.

 

Trump előző nap érkezett háromnapos állami látogatásra, vagyis hivatalosan II. Erzsébet királynő vendégeként Londonba, de kedden fogadta őt Theresa May is.

May a gazdasági kerekasztal-beszélgetésen kifejtette: az Egyesült Államokkal folytatott brit kereskedelem értéke tavaly megközelítette a 240 milliárd dollárt, az amerikai gazdaságban tevékenykedő brit cégek egymillió amerikait, a Nagy-Britanniában jelenlévő amerikai vállalatok egymillió brit munkavállalót foglalkoztatnak.

A brit kormányfő szerint azonban ezt a kapcsolatrendszert tovább lehetne mélyíteni egy kétoldalú szabadkereskedelmi egyezménnyel.

Trump válaszában kijelentette, hogy lehetőséget lát egy "nagyon jelentős" kereskedelmi megállapodásra a brit EU-tagság megszűnése után.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?