Teszt: Kellemes élményt kínál ez a fiatalos dizájnhotel

Aloft Brussels Schuman 

Korábban már többször is írtunk róla, hogy Brüsszel az egyik olyan város, ahol hétvégi kiruccanásokhoz nagyon jó áron tudunk foglalni jó minőségű négy- és ötcsillagos szállodákat. Mivel sokszor 20 euróért is van retúrjegy a belga fővárosba (fapadossal), így ez remek lehetőség egy városnézésre. Tesztünkben most egy brüsszeli hotelt mutatunk be, a négycsillagos Aloft Brussels Schuman szállodát.

Teszt: Aloft Brussels Schuman 

Korábban már többször is írtunk róla, hogy Brüsszel az egyik olyan város, ahol hétvégi kiruccanásokhoz nagyon jó áron tudunk foglalni jó minőségű négy- és ötcsillagos szállodákat. Mivel sokszor 20 euróért is van retúrjegy a belga fővárosba (fapadossal), így ez remek lehetőség egy városnézésre. Tesztünkben most egy brüsszeli hotelt mutatunk be, a négycsillagos Aloft Brussels Schuman szállodát.

 

Elhelyezkedés, első benyomások

A szálloda központi helyen van, közel az uniós intézményekhez, mindössze három perc sétára a metrómegállótól. Már a szálloda homlokzatán is látható, hogy fiatalos dizájnhotelről van szó, a színes külső modern belsőt takar. A recepciós lányok kedvesek, a bejelentkezés gyorsan megy. Mivel zöld hotelről van szó, így megkérdezik, kérünk-e takarítást, törölközőcserét, mert ha erre nem tartunk igényt, akkor jutalmul egy öt eurót érő kupont kapunk, amelyet a helyi bárban lehet levásárolni (ez nagyjából egy pohár sör ára).

 

Szoba, fürdőszoba, takarítás

A szoba szép, tiszta, modern, nagy. Mindennel fel van szerelve, ami egy néhánynapos utazás alatt kell – van nagy íróasztal, vasaló és vasalódeszka, kis hűtő, gyors és ingyenes internetcsatlakozás, nagy laposképernyős tévé, vízforraló, széf és egy nagyon kényelmes ágy. A fürdőszoba is modern, a bekészített törölközők újak, puhák. Ha csak a szoba alapján kellene értékelnünk a hotelt, akkor azt mondanánk, hogy nagyon jó minőségű, négycsillagos színvonal. Igaz, a sötétítőfüggöny egyrétegű (nincs a hasonló kategóriájú hotelekben megszokott, teljes sötétséget biztosító réteg), így aki nem szeretne felébredni kora reggel a beszűrődő fényre, annak talán más hotelt kell választania. Mivel nem kértünk takarítást, így a három nap alatt egyszer sem jött be a takarító, ami azért meglepett – bár nem kell egy használat után cserélni a törölközőket és az ágyneműt, azért a szemetet kivihetnék, nem szerencsés, ha három napig a szobában marad. Ezen lehetne változtatni, hiszen három nyári nap alatt például elég kellemetlen szagot tud okozni a szobában a szemetes. 

 

Reggeli és szolgáltatások

Bár négycsillagos szállodáról van szó, a reggeli vegyes képet fest – sok minden van a svédasztalos választékban, ám meleg étel nincs, kivéve a főtt tojást és virsliket (rántotta sincs, ahogy tükörtojás, sült burgonya sem). Ami viszont van, az mind nagyon jó minőségű, így változatosan étkezhetünk. S mivel Belgiumban vagyunk, az asztalról nem hiányozhat a finom gofri sem. A kávégép egész nap a vendégek rendelkezésére áll, így városnézés előtt még elfogyaszthatunk egy finom kávét (vagy magunkkal is vihetjük az útra). A hotelben van egy éjfélig nyitva tartó bár, közvetlenül a lobbi mögött, ez kellemes pubhangulatot biztosít, ideális hely egy esti sörözésre – naná, hogy többféle csapolt és üveges belga sör közül választhatunk. Aki megéhezne, könnyebb ételeket is rendelhet itt. A földszint alatti szinten található az edzőterem, egyszerű, de a célnak megfelel. 

 

Személyzet

A személyzet kedves, mosolygós, segítőkész. Ez érezhető volt a be- és kijelentkezésnél, a reggelinél, és a szálloda bárjában is. 

 

Összefoglaló, ár

A szálloda hétvégén 80–110 eurós szobaáron kínál szobát, két fő részére, reggelis ellátással – ez nagyon jó ár, hiszen személyenként és éjszakánként 40–55 euró. Hétköznap ugyanezért ennek dupláját vagy akár háromszorosát is fizethetjük (például májusban egy kedd–csütörtök tartózkodás 560 euró két éjszakára, hétvégén ugyanez 246 euró). 

Összegezve: az Aloft Brussels Schuman hotel egy jó minőségű négycsillagos hotel Brüsszelben, ha erre jár, és itt foglal szállást, akkor nem éri csalódás. Igaz, még van mit javítani ahhoz, hogy minden tekintetben elégedett legyen a vendég. Ha az utazása idejére épp jó áron kínálják, akkor egyszer érdemes kipróbálni. 

 

*********************************************************************************

A tesztben szereplő szállodába klasszikus fizetővendégként érkeztünk, a szálloda nem tudott arról, hogy később cikk születik a hotel színvonaláról, szolgáltatásairól – hogy mi is azt kapjuk, amit mindenki más, aki a hotelben száll meg.

Galéria
Érdekes

ÉRTÉKELÉSÜNK

Aloft Brussels Schuman ****

Elhelyezkedés: 9

Szoba minősége: 8

Ágy minősége: 9

Fürdőszoba: 8

Személyzet: 8

Reggeli: 7

Egyéb szolgáltatások: 7

Ár-érték arány: 8

Eredmény: 8 pont

 

A pontszámok 1–10-ig terjednek, ahol a legjobb a tízes, a legrosszabb az egyes. Az értékelést az ott-tartózkodásunk alatti élmények alapján állítottuk össze, szubjektív véleményként. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?