Minőség a termőföldtől az asztalunkig

búza

Ki a felelős ételeink minőségéért, azok biztonságosságáért, hogy elfogyasztásukkal ne tegyük ki magunkat egészségügyi kockázatnak, azaz ne betegítsenek meg bennünket?

Az élelmiszer-biztonsági szabályzatok értelmében az úgynevezett élelmiszer-gyártó, vagyis jogilag az élelmiszerlánc minden szereplője, aki bármilyen módon- látszólag csekélynek is tűnő tevékenységgel-, de hozzájárul az előállításhoz. Például a kenyér esetében a búza megtermelője, aratója, raktározója, a kereskedők, szállítók, feldolgozók, malmok, pékek, a nagy-és kiskereskedők, akik a polcokra juttatják a kenyeret, az árusítók, akik azt kötelesek higiénikusan a fogyasztó kezébe adni. Ezután a saját konyhánkban az egészségügyi kockázat kivédéséért már mi magunk vagyunk a felelősek.

Durum tester a keménybúza acélosságának mérésére

 

Ugyanez érvényes a kenyér összes összetevőjének és minden élelmiszernek az előállítására. Van állami hivatal is az élelmiszer minőségének magas szinten tartása érdekében, amely ellenőriz az élelmiszerlánc folyamatában.

ED 3000 esésszám-mérő

 

Ám a felelősség a biztonságos élelmiszerek piacra juttatásában az e folyamatban való résztvevőké. Kötelesek nem megbetegítő, minőségi élelmiszert előállítani felelős kockázat-elemzéssel, azok megelőzésével és becsületességükkel!

Infravörös gabona- és lisztelemző

 

És ne feledjük, az élelmiszerválasztás bizalmi kérdés. Tudatosan tanulmányozzuk a címkéket, szemléljük meg az elárusító helyek és a személyzet tisztaságát, a higiénikus hozzáállást. Válasszuk a minőségit, szerezzünk információkat a gyártóról.

Napraforgó és tönkölybúza hántoló

 

EVOL consulting, s.r.o.

930 16 VYDRANY 196

SLOVAKIA

www.santec.sk

info@santec.sk

+421905639650,+421905757338

Nagy Éva élelmiszervegyész

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?