Folyik a regisztráció a KKA-ban

Kisebbségi Kulturális Alap kultminor

Már regisztrálhatnak a kisebbségi szervezetek a Kisebbségi Kulturális Alapnál. 

Azoknak a szervezeteknek kell regisztrálniuk, amelyek részt kívánnak venni a támogatások elosztásáról döntő szakmai tanácsok tagjainak megválasztásában. Regisztrálni a KKA honlapján (www.kultminor.sk) található elektronikus rendszerben lehet. A későbbi pályázásnak nem feltétele a regisztráció. Minden szervezet csak egy kisebbséghez és csak egy kulturális területre regisztrálhat, akkor is, ha több kisebbség érdekeit képviseli vagy több területen is tevékenykedik. A három kulturális terület, amely közül választaniuk kell a regisztrálóknak: A - közművelődés, tudomány, kutatás, amatőr művészet, általános értelemben vett kultúra; B - média és kiadói tevékenység; C - professzionális művészet.

Olyan szervezetek jegyezhetik be magukat, amelyek már legalább három éve tevékenykednek. A regisztrációhoz csatolt alapdokumentumokból világosnak kell lenni, hogy a szervezet mely kisebbségi vagy kulturális területen tevékenykedik. Ha ezeket a feltételeket nem teljesíti a szervezet, a KKA nem fogadja el a regisztrációt. Ha a szervezet rossz területre regisztrál, az alap munkatársai átregisztrálják a megfelelő területre. Például, ha egy szervezet könyvkiadással foglalkozik, de a művészeti szakterületre regisztrál, az alap átregisztrálja a kiadói szakterületre. Aki nem professzionális művészettel foglalkozik, hiába regisztrál a művészeti szakterületre, az alap átregisztrálja az A szakterületre.

Az elektronikus regisztrációs íveket ki kell nyomtatni, aláírni és elküldeni a KKA címére. Az alap nem fogadja el a regisztrációt, ha az határidő után érkezett, nincs aláírva, nem tartalmazza a szervezet alapdokumentumait vagy nem az alap címére lett elküldve.

A regisztráció határideje június 17.

A szakmai tanácsok tagjainak megválasztása augusztus második felében vagy szeptember elején lesz. A magyar kisebbségnek mindhárom szakterületre külön szakmai tanácsa van. Az öttagú tanácsokba három-három személyt választanak a szervezetek, kettőt-kettőt az igazgató nevez ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?