Vallo több kamerával felszerelt buszt ígér Pozsonyban

MHD
Pozsony |

Megtámadtak egy házaspárt a fővárosban az egyik autóbuszon. A rendőrség most keresi a múlt heti incidens szemtanúit. Matúš Vallo főpolgármester több kamerával felszerelt autóbuszt ígér.

Május 22-én, szerdán este tizenegy és fél tizenkettő között történt az incidens a Szlovák Tudományos Akadémia és a Damborského megállók között. A rendőrség garázdaság és testi sértés ügyében indított nyomozást, közölték a közösségi portálon. Az eddigi információk alapján a 83-as autóbuszjáraton négy férfi hangoskodott és garázdálkodott. Egy ötvenes házaspár udvariasan figyelmeztette őket, mire a csoport megtámadta a férfit és a nőt, arcon ütötték őket több sérülést és törést okoztak, majd leszálltak a buszról és elmenekültek. A nő kórházi kezelésre szorult.

„Annak ellenére, hogy a támadáskor mintegy húsz utas volt a buszon, a rendőrség kiérkezésekor már csak a diszpécser és az autóbusz sofőrje tartózkodott a helyszínen” – írta az Országos Rendőr-főkapitányság.

A régebbi típusú autóbuszban nem volt kamera, ezért a hatóság a tanúk jelentkezését várja. A rendőrőrsökön, valamint a 158-as telefonszámon jelentkezhetnek azok, akik bármilyen információval szolgálnak a támadásról.

Matúš Vallo tegnap egyeztetett a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) és a város alkalmazottjaival arról, hogy hogyan növelhetnék az utasok biztonságát, különösen az esti órákban.

„Ahhoz, hogy az emberek tömegközlekedéssel utazzanak, annak nem csak megbízhatónak kell lennie, hanem biztonságosnak is” – szögezte le a főpolgármester hozzátéve, hogy foglalkozni kell a hasonló esetek megelőzésével.

Szerinte ennek alapja az, hogy működő biztonsági kamerák legyenek a tömegközlekedési járatokon. Vallo korábban bejelentette, hogy hamarosan bővítik a DPB gépparkját. Az új autóbuszok vásárlására kiírt pályázat egyik feltétele lesz, hogy kamera is legyen a járművekben. A fővárosban közlekedő újabb típusú autóbuszokban és villamosokban van kamera. Zenon Mikle a DPB kommunikációs osztályának lapunknak elmondta, hogy a tömegközlekedés járatain, valamint a megállókban rögzített felvételek sokszor segítik az esetek kivizsgálását. „A törvény értelmében 15 napig tároljuk a felvételeket” – fogalmazott a kommunikációs osztály vezetője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?