Ehető rúzsok, házilag

fg

Nemcsak mutatós a szájfény, hanem ehető is? Ráadásul el lehet otthon készíteni, és nem kerül vagyonokba? Ha te is szeretnéd kipróbálni, közlünk pár rúzsreceptet. Nyárra tökéletesek, hiszen nem ragadnak, nem kenődnek el, ahogy az üzletben vásároltak. No és nem utolsósorban amellett, hogy remek időtöltés a készítésük, még környezetbarátok is, és ha elfogynak, bármikor újra elkészíthetők. Felkészültetek?

Kólás

Hozzávalók: fél evőkanál cukor, kevés olvasztott kakaóvaj s annyi kóla, hogy az evőkanál megteljen.

A hozzávalókat az evőkanálban olvasszuk fel gyertyaláng felett, közben kevergessük fogpiszkálóval. Mikor a keverék összeforrt, töltsük bele egy kis tégelybe, várjuk meg, míg megszilárdul, és már használható is. Fantás, sprite-os változat is készíthető, de akár energiaitallal is ki lehet próbálni.

Kinder csokis

Hozzávalók: Kinder Maxi King, méhviasz, kakaóvaj.

Nagyobb tálba töltsünk forró vizet, helyezzünk bele egy kisebb tálat, tegyük bele a Kinder csokit, és olvasszuk fel. Adjunk hozzá egy kiskanál méhviaszt, egy kiskanál olvasztott kakaóvajat, keverjük össze, s már tölthetjük is a kis tégelybe a csokoládéíző rúzst.

Nyalókás

Hozzávalók: gyümölcsízű nyalóka, vazelin.

A nyalókát törjük apró darabokra, adjuk hozzá a vazelint, és a keveréket tegyük be két percre mikrohullámú sütőbe. Miután folyékonnyá vált, töltsük a tégelybe, és várjuk meg, míg megszilárdul. Piros nyalóka esetén szép piros rúzst kaptok.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?