Jusson mindenkinek, és még egy kicsi

f

Rég volt. Még megboldogult aktív munkavállaló koromban. Pozsonyból autóztam hazafelé – a pozsonyi meg nem nevezett (nem német és nem francia) nagy stratégiai cég jött-ment talpnyaló kisfőnökei ismét jól felnyomták az agyamat. Hát mondom, Alistálon a benzinkúton veszek magamnak egy Rumbát – máig remélem, nincs benne rum. Látom a kutat, látom a kamionokat a parkolóban, meg hogy valami zsarutársaság is futkos közöttük. Állok a sorban Rumba-vétel ügyében, mikor befut egy fiatal magyarországi srác, egyenest a fiatal kutaslyányoknak szegezi a lenni vagy nem lenni kérést. Szüksége lenne beváltani forintot euróra, mivel a zsernyáktársaság azonnali pénzbüntetésre ítélte valami nagy-nagy bűneset miatt. Hát a lyányok összenéztek, tán még kacsintottak is egymásra, és kimondták a verdiktet:

– Lehet náluk váltani, de 300.

Hát, ekkor kissé megállt az idő. A srác kapásból nem tudta, mit is mondtak a lyányok, a lyányoknak sem volt kedvük ezt a témát túlzottan, esetleg hangos szóval konkretizálni, feszegetni – ki tudja, miért.

Nem szeretek nagyokat mondani és túlzásokba bocsátkozni, de eltelt kis idő, mikorra a srácnál – szinte hallatszott a robaj – leesett a tantusz, széles mosollyal, nevetve és hangos vidám szóval ily módon zárta le az ügyet:

– Ja, értem! Persze, így van, jusson másnak is. Jusson mindenkinek...

Jankó Gyula, Komárom

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?