Pozsonyban kapta a legtöbb voksot a PS-Spolu, az MKP-nak 400 szavazat hiányzott

EP-választások
Pozsony |

A Progresszív Szlovákia (PS) – Együtt (Progresívne Slovensko - Spolu) koalíció, amely megnyerte az európai parlamenti választást, Pozsonyban kapta a legtöbb szavazatot, 46,7 százalékot. Összesen 198 255 voksot gyűjtött – derül ki a Statisztikai Hivatal (ŠÚ) adataiból.

 

A Smer-SD 154 996 szavazatot szerzett összesen, a legtöbbet, a szavazatok 33,64 százalékát a Poltári járásban. A ĽSNS összesen 118 996 szavazatot kapott, a legjobban a Korponai járásban szerepelt, a szavazatok 22,61 százalékát szerezte meg. A KDH 95 588 voksot gyűjtött, a legtöbbet (42,84 százalék) a Námesztói járásban.

Az SaS 94 839 szavazatot kapott összesen, a legtöbbet a Pozsony 2 járásban, 15,55 százalékot. OĽaNO-nak 51 834 választó szavazott bizalmat, a legtöbben - 17,04 százalék - az Ólublói járásban.

Az MKP 48 929 szavazatot szerzett, a voksok 4,96 százalékát. Mindössze 396 szavazat hiányzott ahhoz, hogy a párt bekerüljön az Európai Parlamentbe.

A Smer-SD 31 járásban győzött, a PS-Spolu 28-ban, az MKP 9-ben, a KDH 7-ben, a ĽSNS 4-ben. Az SaS és az OĽaNO, annak ellenére, hogy jól szerepelt az EP-választáson, egyetlen járásban sem lett első.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?