Kvasnica: Volzová jogosan aggódik az életéért

Roman Kvasnica

Silvia Volzová nem szeretne részt venni a meggyilkolása előkészítése ügyében tervezett további bírósági tárgyalásokon, mivel aggódik az élete és az épsége miatt. Ezt az ügyvédje, Roman Kvasnica jelentette ki a csütörtöki tárgyalást követően, melyen a gyilkosság előkészítéséről vallott két vádlott, Mikuláš Č. besztercebányai maffiavezér és volt társa, Miloš K. is. A tárgyalás pénteken (5. 24.) folytatódik két további vádlott – Pavol R. volt gazdasági miniszter és miniszterelnök-helyettes, valamint Róbert „Kýbel” L., a pozsonyi Sýkora-klán vezére - kihallgatásával.

„Az ügyfelem valóban aggódik az életéért és az épségéért, mivel olyan információk kerülnek fokozatosan napvilágra, melyek arról tájékoztatnak, milyen módon befolyásolhatták és akadályozhatták a nyomozást” – jelentette ki Kvasnica újságírók előtt. Hozzátette: a Marian K. által különféle személyeknek küldött SMS-ek, melyeket a média is leközölt, ezt az ügyet is érintették. Egyben hangsúlyozta: ügyfelének biztosíték kell, hogy semmi sem fog történni vele a bíróságon.

Kvasnicához bevallása szerint korábban is eljutott olyan információ, mely szerint megpróbálták akadályozni a nyomozást, és elvenni az ügyiratot Lukáš Kyselica nyomozótól. Arra a kérdésre, vajon kérvényezni fogja-e, hogy a bíróság foglalkozzon a nyomozás esetleges befolyásolásával, az ügyvéd azt válaszolta: „talán eljött az ideje annak, hogy valaki kihallgassa Kyselica urat”, miután feloldották őt a titoktartási kötelezettsége alól.
 

Az ügyvéd a nyomozás befolyásolásának tekinti azt is, hogy Kyselicának be kellett számolnia a nyomozás menetéről a felettesének, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) akkori igazgatójának, Peter Hraškónak. Miloš K. vádlott többek között arról is beszélt a vallomásában, hogy Hraškót többször felkereste Marek Para, Pavol R. vádlott ügyvédje is.

 Azt, hogy Volzová nem akar megjelenni a tárgyaláson, Para nem kommentálta, a döntést a bíróságra bízta. Annyit fűzött hozzá, hogy érvényes a szóbeli, közvetlen tárgyalás elve. A vádlottak vallomásaival kapcsolatban sem akart bővebben nyilatkozni. Úgy véli, azáltal, hogy a bíróság nem fogadta el a két vádlott beismerő vallomását, bizonyos megfontoltságra intett a vallomások értékelésével összefüggésben.

Pavol Juhás, a Pozsony (Bratislava) II Járásbíróság bírói tanácsának elnöke csütörtökön megszakította a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben szigorú biztonsági intézkedések mellett tartott tárgyalást. Silvia Volzová meggyilkolásának előkészítése ügyében az egyik vádlott Pavol R., a Markíza TV volt igazgatója és Volzová volt üzlettársa. A további vádlottak Róbert L., Mikuláš Č. és Miloš K. A tárgyalás pénteken (5. 24.) folytatódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?